Ingezonden persbericht

Plantronics opent Indiaas kantoor

Plantronics investeert in snelst groeiende call center-markt in Aziatische regio

Hoofddorp, 18 juli 2002 Plantronics, toonaangevend in communicatie-headsets, opent vandaag haar Indiase kantoor. Deze belangrijke uitbreiding van het Plantronics-netwerk komt tegemoet aan de sterk stijgende behoefte in deze regio aan headsetproducten voor call center-, kantoor- en computergebruik.

Bobby Joseph is aangesteld als directeur van Plantronics India. Hij heeft uitgebreide ervaring in de internationale en nationale telecombranche. Hiervoor werkte hij als verkoopleider voor Nokia in Noord- en Oost- India, waar hij met succes het distributiebereik uitbreidde en relaties legde met telecomondernemers. Joseph is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Indiase markt voor Plantronics producten.

"Het is erg belangrijk dat Plantronics ook in India sterk lokaal is vertegenwoordigd ", zegt Joseph. "Door intensief samen te werken met onze distributeurs komen we tegemoet aan de toenemende vraag naar hoogwaardige callcenter, kantoor-, mobiele- en computerheadsets."

"Onderzoek* toont aan dat India de snelst groeiende markt is voor contactcenter-systemen in deze regio, met een geschatte jaarlijkse groei van 24procent tot 2007 ", zegt Ken Kannappan, CEO van Plantronics. "India is strategisch gezien een belangrijke markt voor ons, waarin de verkopen snel zijn toegenomen in de afgelopen jaren."


*bron: Frost en Sullivan
Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners.

Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66.

Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.