Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Nieuwe publicatie Hoe gaat het met jou?

Gastouders kijken naar het welbevinden van kinderen

18 juli 2002

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de publicatie Hoe gaat het met jou? verschenen. Dit boek geeft aan gastouders achtergrondinformatie over het belang van welbevinden en de manieren waarop de gastouder aan het welbevinden van de kinderen kan bijdragen. Daarnaast staan er observatielijsten voor kinderen van verschillende leeftijden in, vragenlijsten voor kinderen en ouders en ideeën voor het bedenken van verbeteringen.

Nu steeds meer kinderen een deel van hun tijd doorbrengen in de kinderopvang is het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan die opvangomgeving. Het moet een plaats zijn waar een kind graag is, waar hij plezier heeft, vriendjes maakt en avonturen beleeft. Een plaats waar gelachen en gehuild mag worden. Een plaats waar een kind zich kan 'welbevinden'. Op allerlei manieren doen ouders, gastouders en leidsters hun best om een goede en plezierige opvangplaats voor kinderen te maken. En dat lukt op de meeste plaatsen prima.

Goed en gericht kijken
Hoe gaat het met jou? helpt gastouders om gericht te kijken naar en na te denken over hoe het met de opvangkinderen gaat. Hebben ze het naar hun zin? Zitten ze lekker in hun vel? Moet ik iets veranderen aan de manier waarop ik met ze omga? In Hoe gaat het met jou? worden vier vragen beantwoord: wat is welbevinden precies, waarom is het belangrijk om goed en gericht naar kinderen te kijken, hoe kun je zien of het goed gaat met kinderen, wat kan ik doen om het leuker of beter voor mijn gast kinderen te maken?

Bestellen
Hoe gaat het met jou? Kijken naar het welbevinden van kinderen is geschreven door Marielle Balledux en Josette Hoex en kost ¤ 8,-. ISBN 90-5050-994-0 en E 234271. De publicatie is verkrijgbaar via de boekhandel of te bestellen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail bestel@nizw.nl.

Contact
Afdeling Verkoop, e-mail: bestel@nizw.nl

Laatste update: 18 juli 2002