Gemeente Breda

18-07-2002

Definitief ontwerp voor Achter de molen ongewijzigd

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het ontwerp voor van de nieuwe wijk Achter de molen in Princenhage ongewijzigd vast te stellen. Tijdens de consultatieavond en ook aan de hand van consultatiereacties werd gevraagd om de ontsluiting via de bestaande wijk Princenhage met éénrichtingsverkeer te maken. Een andere groep bewoners uit de bestaande wijk voerde actie om het oorpsronkelijk plan gehandhaafd te houden, aangezien éénrichtingsverkeer tot hogere snelheden zou leiden dan tweerichtingsverkeer.

Omdat de oorspronkelijke optie, tweerichtingenverkeer, een goede en vanwege de verminderde snelheid een veilige oplossing is en omdat er geen eensgezindheid is binnen de bestaande wijk, wordt daarom aan het ontwerp vastgehouden. Andere opties voor ontsluiting zijn niet mogelijk, omdat deze ingaan tegen de voorschriften van het bestemmingsplan. Of een deel van het park zou moet verdwijnen, dan wel zou het ten koste gaat van een bestaande woning.

Breda, 18 juli 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.B.J. Abbink, afdeling Communicatie, dienst Ruimtelijke ontwikkeling, milieu en economische zaken, telefoon (076) 529 3752.