Ingezonden persbericht

AVAYA BLIKT TERUG OP WK 2002 EN START VOORBEREIDINGEN WK 2006

Hoogwaardig netwerk verwerkte bijna 12 terabytes aan data; IP-technologie basis voor netwerk WK Voetbal 2006

TER PUBLICATIE: 18 juli 2002

Nieuwegein - Het convergente netwerk dat Avaya in Korea en Japan voor de FIFA heeft gebouwd ten behoeve van het Wereldkampioenschap Voetbal 2002, heeft tussen 31 mei en 30 juni 2002 ruim 12 terabytes (12.030.4000.000.000.000 bytes) aan data verwerkt. Het netwerk was het grootste dat ooit ontwikkeld is voor een sportevenement en werd in vier maanden tijd door Avaya en haar BusinessPartners gebouwd. Het verbond 20 stadions in twee landen met elkaar en met de internationale mediacentra in Seoel en Yokohama en de FIFA-hoofdkwartieren in Seoel en Tokio. Avaya gebruikte in de panden ruim 8.000 kilometer SYSTIMAX Structured Connectivity Solution (SCS)-bekabeling. Het was de eerste keer dat tijdens een sportevenement een enkelvoudig netwerk werd ingezet voor het leveren van uitslagen en statistieken aan bedrijfskritische databases, waaronder die van de website van de FIFA (FIFAworldcup.com) en van de televisiestations die wedstrijdopnamen verzorgden. De finale werd bekeken door ongeveer 1,5 miljard mensen en de website van de FIFA had tijdens het toernooi zo'n 1,75 miljard hits.

"Avaya heeft tijdens dit toernooi laten zien hoe betrouwbaar en veilig haar technologie is en hoe het bedrijf een project als dit kan uitvoeren en beheren", zegt Bas Baars, Marketing Manager Benelux van Avaya.

De FIFA maakte voor het eerst in de geschiedenis van het Wereldkampioenschap Voetbal gebruik van een volledig IP-netwerk, waarbij data en spraak via één enkel netwerk werden afgehandeld. Op wedstrijddagen werden alleen al 100.000 IP-gesprekken over het netwerk gevoerd. Het totale aantal gesprekken - IP en analoog - tijdens het toernooi bedroeg 2,3 miljoen.

Door IP-telefonie toe te passen, kon de FIFA voor de interne communicatie gebruikmaken van het eigen computernetwerk. Dat heeft de organisatie een besparing aan telefoonkosten en netwerkbeheer opgeleverd van honderdduizenden dollars.

Het was verder de eerste keer dat met behulp van draadloze technologie hoge snelheid internettoegang werd geboden aan meer dan 500 FIFA-officials, journalisten en fotografen. Dankzij de draadloze LAN-technologie van Avaya Wireless beschikten de internationale persbureaus in recordtijd over foto's van de wedstrijden.

Het 2002 FIFA World Cup-netwerk - waartoe 160.000 mensen toegang hadden - bestond uit honderden Avaya Cajun-switches, Access Point-routers en andere Avaya-apparatuur. Het betrouwbaarheidspercentage van 99,999 procent was nooit eerder vertoond bij een convergent netwerk van deze omvang. Van de meldingen die optraden, kon 97,8 procent op afstand worden opgelost vanuit beheercentra in Singapore, Dallas en St.Petersburg (Florida).

Avaya heeft binnen 48 uur na het laatste fluitsignaal tussen Brazilië en Duitsland alle apparatuur uit de 20 stadions gehaald en deze centraal opgeslagen. Een deel van de apparatuur wordt opnieuw gebruikt voor het Wereldkampioenschap Voetbal voor Vrouwen dat in 2003 in China plaatsvindt.

Een voor IP geschikte Avaya DEFINITY Enterprise Class Communications-server verhuist naar Frankfurt waar het organisatiecomité voor het WK Voetbal 2006 in Duitsland is gevestigd. Avaya is inmiddels gestart met het ontwerp van het netwerk voor dit toernooi dat zeker 12 stadions en een hoofdkwartier met elkaar zal verbinden. IP-telefonie vormt de basis voor dit netwerk, dat tevens Avaya's Customer Relationship Management-software (CRM), contact center technologie en messaging-applicaties zal omvatten.

Avaya
Avaya, Inc., wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van spraak- en datanetwerken en communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties - inclusief meer dan 90 procent van de FORTUNE 500 - helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven, aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Service Providing, Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Avaya Enterprise Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya was partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea en is officieel sponsor van het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

###