Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 18 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: bromfiets in beslag genomen
Woensdagmiddag werd op het Gedempte Zuiderdiep de bromfiets van een 20-jarige stadjer in beslag genomen. De man werd gecontroleerd waarbij bleek dat zijn bromfiets wederom was opgevoerd. Ruim twee weken geleden kreeg de man ook al een forse boete voor een opgevoerde bromfiets. In overleg met de officier van justitie werd de bromfiets in beslag genomen en aan het bureau geplaatst. De man staat weer een forse boete te achten.

Groningen: geen voorrang verleend
Een 45-jarige inwoner van Zuidlaren moest woensdagochtend naar een ziekenhuis worden gebracht nadat hij op de Tallinnweg een aanrijding had veroorzaakt. De man verleende geen voorrang aan een 24-jarige kraanmachinist uit Tytsjerk, die met zijn kraanwagen de Tallinnweg overstak. De Zuidlaarder botste frontaal op de zijkant van de kraanwagen, waarbij hij borstletsel opliep. Zijn auto werd zwaar beschadigd weggesleept. Vermoedelijk reed de Zuidlaarder automobilist te hard.

Groningen: dief gepakt
Beveiligingsmedewerker van het Martiniziekenhuis wisten woensdagmiddag in de zusterflat van het ziekenhuis een 27-jarige stadjer aan te houden. De medewerkers zagen de verdachte door het huis lopen terwijl uit zijn kleding een dokterstelefoon hing. Toen zij dit niet vertrouwden spraken ze de man aan en hielden hem vast tot de politie arriveerde. Aan het bureau erkende de verdachte de telefoon gestolen te hebben. Hij werd na verhoor weggestuurd.

Groningen: inbreker achterhaald
Een bouwmedewerker zag woensdagmiddag dat een 34-jarige man uit Groningen een woning aan de Eilardaheerd binnendrong. De getuige waarschuwde de politie. De dader sloeg net voor de komst van de politie op de vlucht. Op aanwijzing van de getuige trof de politie de verdachte even later op de Onnemaheerd aan. De man werd meegenomen naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. Uit de woning werd door de verdachte in elk geval een telefoon ontvreemd.

Groningen: inval in woning
Naar aanleiding van klachten dealactiviteiten stelde de politie woensdagmiddag een onderzoek in, in een woning aan de Bruilweering. Op het moment dat de agenten de woning wilden binnengaan kwam de 55-jarige bewoner juist met zijn auto thuis. De man werd aangehouden en tijdens een onderzoek in de auto van de verdachte troffen de agenten diverse zakjes met heroïne en cocaïne aan. Ook werd een grote hoeveelheid lege gripzakjes in de auto gevonden. In de woning werden dealattributen aangetroffen zoals een grammenweger. De man is voor onderzoek ingesloten. De goederen werden in beslag genomen.

Groningen: frontale botsing
Op de Noordzeeweg botste woensdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Usquert met haar auto tegen de auto van een 39-jarige inwoner van Jurgensdorf (D). De vrouw uit Usquert wilde met haar auto op de kruising met de Bedumerweg keren. Hierbij zag ze de Duitse auto over het hoofd en botste tegen de zijkant. De vrouw en haar 42-jarige echtgenoot moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. De chaos op de kruising was groot. De rijbaan van de Noordzeeweg moest enige tijd worden afgesloten en het verkeer werd omgeleid. Beide autos moesten weg getakeld worden.

Groningen: alcohol gebruikers
Op de Europaweg werd woensdagnacht een 35-jarige stadjer aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl hij alcohol had gebruikt. Na een blaastest werd ruim 1.2 promille alcohol in zijn bloed waargenomen. * Ook een 21-jarige stadjer liep een boete op. Hij reed met grote snelheid door de Kijk int Jatstraat. Toen agenten hem hadden laten stoppen en laten blazen bleek hij iets meer dan 1 promille in zijn bloed te hebben. Beiden kregen een rijverbod en proces verbaal.

Groningen: diefstal parkeerhekken
Agentyen zagen afgelopen nacht twee jonge vandalen met hun fiets over de Verlengde Hereweg rijden, terwijl beide verdachten een parkeerhek met zich meevoerden. Toen agenten de beide jongens, een 17-jarige jongen uit Haren en een 18-jarige jongen uit Zuidlaren, hadden aangesproken bleek al snel dat de heren de hekken hadden weggenomen bij het Martiniziekenhuis aan de Ketwich Verschuurlaan. De mannen konden de hekken terug brengen en kregen een boete voor baldadigheid en diefstal.

Groningen: man door het lint
Een 36-jarige Assenaar werd afgelopen nacht in een café aan de Nieuwstad aangehouden. De man had onenigheid over een betaling gekregen met de uitbaatster en begon deze vervolgens te bedreigen met een barkruk. Ook sloeg hij de vrouw met een fles op haar hoofd. Getuigen konden de verdachte overmeesteren en overdragen aan de politie. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel. .

Veendam: winkeldiefstal
Personeel van een kledingwinkel aan de Winkler Prinspassage in Veendam betrapte woensdagmiddag een man die een spijkerbroek wilde stelen. De man werd opgemerkt toen hij de beveiligingslabel van de broek probeerde te verwijderen. De dief kon ontkomen en verdween uit het zicht. Enige tijd later kreeg de politie een melding over een man die betrapt was bij diefstal van een damesfiets aan de Berkenlaan in Meeden. Hij wist zich met de fiets uit de voeten te maken. Het signalement van de fietsendief kwam overeen met dat van de winkeldief. De politie stelde een onderzoek in de wijde omgeving en surveillerende agenten troffen aan de Hooilanden in Oude Pekela een man op een damesfiets aan die voldeed aan het signalement. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek in het bezit te zijn van een sporttas met daarin een hoeveelheid nog gelabelde kleding en cosmetica. Die goederen zijn nagenoeg zeker van diefstal afkomstig. De fiets waarop de man reed bleek de in Meeden gestolen fiets te zijn. De verdachte, een 29-jarige inwoner van Winschoten, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Wildervank: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Apollolaan in Wildervank is woensdagmiddag een 78-jarige vrouw uit Amersfoort gewond geraakt. De vrouw zat in de auto bij een 80-jarige vrouw uit Bunschoten. Die reed de kruising met de Nijverheidsstraat en de Poststraat op en verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 36-jarige man uit Wildervank. De bejaarde bestuurster botste tegen de Wildervankster aan en vervolgens botste zij met de auto op een haar tegemoetkomende wagen aan. Die werd bestuurd door een 68-jarige man uit Wildervank. De gewonde vrouw is met heupletsel naar een ziekenhuis gebracht. Alle drie de auto raakten zodanig beschadigd dat ze door een bergingsbedrijf moesten worden afgevoerd.

Sappemeer: man steelt trottoirbanden
De politie heeft woensdagavond bij zijn woning in Sappemeer een 20-jarige man aangehouden. Kort voor de aanhouding zag een politieman (in vrije tijd) dat twee mannen aan de Middenstraat in Sappemeer trottoirbanden inlaadden in een auto. Hij sprak de heren aan die daarop met de auto het hazenpad kozen. Op basis van de kentekengegevens kon de auto worden achterhaald. In de kofferbak troffen agenten drie trottoirbanden aan. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Zoutkamp: inbraak
Dinsdagnacht werd ingebroken in een drogisterij aan de Dorpsstraat in Zoutkamp. De daders kwamen de zaak binnen door door een vermoedelijk openstaand raam te klimmen. Ze namen een nog onbekend aantal drogisterijartikelen weg. De juiste schade moet door een inventarisatie van de drogist worden vastgesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: snelheidscontrole
Met behulp van de lasergun heeft de politie woensdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Oosterstraat in Stadskanaal. Van 450 voertuigen werd de snelheid gemeten. Elf bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur en kregen een boete. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur.

Delfzijl: motorrijder gewond
Woensdagavond ontstond in een bocht van de Parallelweg in Delfzijl een botsing tussen een motorfiets en een auto. De motorrijder, een 35-jarige man uit Groningen, kwam uit de richting van Appingedam en reed in de bocht, kort voor de Stationsweg rechtdoor. Daar schampte hij nog de net achterkant van de tegemoetkomende auto en kwam te vallen. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Appingedam, raakte licht beschadigd. De motorfiets is door een berger afgevoerd.

Delfzijl: man aangehouden
Aan de Kuilsburg in Delfzijl heeft de politie woensdagavond een 23-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man kreeg bij een café ruzie met zijn vriendin en verbood haar de kroeg binnen te gaan. Na een kort handgemeen ging de vrouw toch naar binnen en haar vriend verdween. Nog geen half uur later verscheen de man weer bij de kroeg en er ontstond opnieuw ruzie daarbij driegde de vriend met een mes. Bij de komst van de politie was de verdachte nog in het bezit van het mes. Dat werd in beslag genomen. De verdachte is meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek.

Stedum: bromfietsster gewond
Een 20-jarige bromfietsster uit Appingedam is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Delleweg in Stedum. De vrouw reed over het fietspad in de richting van Loppersum toen een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 79-jarige man uit Uithuizermeeden, voor haar langs rechtsaf sloeg en het fietspad kruiste. De bejaarde automobilist zag de bromfietsster daarbij over het hoofd. De vrouw botste tegen de zijkant van de auto en kwam te vallen. Ze liep letsel op aan borst, handen en knieën en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De auto liep lichte schade op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844(lokaal tarief)