Korps: Flevoland, plaats: District Noord 18-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhouding voor bedreigingen
LELYSTAD - Na een melding van een verwarde vrouw, ging de politie gisteren naar de Botter. Daar spraken de agenten de vrouw, een 49-jarige Lelystedeling, aan. Zij gaf aan bedreigd te zijn door haar ex. De politie wilde de betreffende verdachte, een 45-jarige uit Lelystad, daar aanhouden, maar deze gedroeg zich recalcitrant tegenover de agenten en sloeg een agent met een steen. De verdachte is met de hulp van een politiehond aangehouden. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten (in verzekering gesteld).

Aanhoudingen voor brandstichting
EMMELOORD - De politie hield woensdagavond 3 minderjarige jongens uit Emmeloord aan voor brandstichting bij een school op de Vogelsant. Na een melding gingen de agenten ter plaatse en zagen dat een regenpijp rookte. De politie bluste de brand en zag een groep jongeren wegfietsen. De agenten hielden een aantal staande. Na verhoor ter plaatse hielden zij een 15-jarige jongen aan. Later meldden de twee andere jongens zich op het politiebureau. Allen bekenden tegenover de politie. De jongens zijn heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding voor rijden met alcohol
LELYSTAD - Woensdagnacht hield de politie een 33-jarige Amsterdammer op De Peel staande voor een alcoholcontrole. Uit een eerste blaastest bleek de automobilist alcohol gedronken te hebben. De man is aangehouden. Op het politiebureau was het resultaat van zijn ademanalyse 715 ug/l (1,63 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd, maar de bestuurder had geen rijbewijs. Hiervoor en voor het rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de Amsterdammer heengezonden.

Aanrijdingen
EMMELOORD - Woensdagochtend raakte een 73-jarige fietster uit Emmeloord gewond na een aanrijding op de Nagelerstraat met een auto van een 75-jarige bestuurder uit Nagele. De automobilist en de fietster reden beiden richting Emmeloord. Toen de fietster links afsloeg, kon de bestuurder een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw is met voetletsel per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. De 75-jarige krijgt proces-verbaal voor het onverzekerd rijden.

LELYSTAD - Op de Zuigerplasdreef vond woensdagavond een botsing tussen twee autos plaats. Een 21-jarige bestuurder uit Lelystad botste met zijn auto achterop de auto van een 27-jarige man uit Lelystad die linksaf de Agoraweg in wilde. De passagier van de 27-jarige, een 21-jarige vrouw uit Lelystad is met nekklachten naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De 21-jarige krijgt proces-verbaal voor het niet voldoende afstand houden en voor een vervallen APK.

Oliespoor
LUTTELGEEST - Op de Kuinderweg/Uiterdijkenweg lag een oliespoor van een aantal honderden meters. Dit kreeg de politie gisterenochtend gemeld van de brandweer. De brandweer zorgde dat de olie verwijderd werd. Uit politie-onderzoek ter plaatse bleek dat een landbouwvoertuig een technisch probleem had gehad en vervolgens tegen een boom terechtgekomen was (niemand raakte gewond). De provincie ontfermt zich over de boom.