---

Ministerie van Defensie



---

Bekkers wint brons

18-07-2002

Luchtmachtkorporaal Dennis Bekkers (vliegbasis Volkel) heeft tijdens de World Cup Taekwondo in Tokyo (Japan) de bronzen medaille behaald in de gewichtsklasse tot en met 67 kilo. In de halve eindstrijd verloor de luchtmachtmilitair van de latere winnaar, de Italiaan Molfetta. Eerste luitenant Dennis Mollet (KMA) slaagde er niet in een medaille te behalen.

Na een bye in de eerste ronde, mocht Dennis Mollet in de tweede ronde aantreden tegen de Rus Prtioukov. Bij een gelijke stand van 8-8 na de laatste ronde kreeg Mollet het voordeel doordat hij aanvallender had gespeeld. In de kwartfinale wachtte de Japanse favoriet Hyghochi. De partij ging gelijk op maar de Japanner scoorde net iets beter in de duels. Mollet moest uiteindelijk Hyghochi met 4-2 voor laten gaan naar de halve finales.

Beide spelers hebben een topsportcontract bij Defensie en komen tevens uit voor het Nationaal Militairen Taekwondo-team. In oktober zullen Mollet en Bekkers weer in actie komen op het Militair Wereldkampioenschap Taekwondo dat wordt gehouden op vliegbasis Forthood in Texas, Verenigde Staten.