Ingezonden persbericht

Unisys onderscheiden door Microsoft met 2002 Global Services Partner of the Year Special Recognition Award

Schiphol-Rijk, 18 juli 2002 - Unisys is door Microsoft onderscheiden met de 2002 Global Services Partner of the Year Special Recognition Award. Microsoft koos Unisys uit verschillende prominente wereldwijde alliantiepartners, waaronder EDS en KPMG Consulting. De onderscheiding werd bekendgemaakt tijden de jaarlijkse partnerconferentie van Microsoft, Fusion 2002 op 12 juli.

Unisys krijgt de onderscheiding voor haar prestaties als wereldwijde servicespartner. De onderscheiding is onder meer gebaseerd op de positieve reacties uit de landenorganisaties van Microsoft. Verder hebben de door Unisys opgedane ervaring met het Microsoft-platform voor de zakelijke markt en haar expliciete steun voor dit platform een belangrijke rol gespeeld.

Bij de uitreiking stelde Microsoft dat Unisys "een toonaangevende partner is geweest in de verkoop en ondersteuning van high-end Windows-systemen door de combinatie van professional services, verticale industrieapplicaties, enterprise-servertechnologie en Global Gold Certified Support-services. Unisys heeft een aantal mijlpalen bereikt voor het Microsoft-platform, waaronder systeem-benchmarks voor Windows 2000 Datacenter Server-systemen in de uitgeverijwereld, Centers of Excellence voor de ondersteuning van wereldwijde onafhankelijke softwareleveranciers en de implementatie van projecten die volledig profiteerden van de mogelijkheden van Windows 2000 Datacenter en SQL Server 20900."

Door de samenwerking met Microsoft bereikte Unisys de Global Gold Certification voor supportservices voor zowel netwerkondersteuning als datacenterondersteuning. Unisys trainde wereldwijd 8.000 supportmedewerkers op het gebied van Microsoft-technologie. Bij zo'n 600 klanten wereldwijd werden Microsoft-producten en diensten geleverd.

"Deze onderscheiding is een onderstreping van de activiteiten en de toewijding van al die Unisys-teams die werken aan het Microsoft-initiatief", zegt André Bronsgeest, directeur Unisys Global Network Services (GNS). "In de concurrentie met bedrijven als EDS en KPMG Consulting is het goed te weten dat we deze onderscheiding hebben verdiend op basis van de waarde die we als Unisys aan klanten bieden."

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De medewerkers van Unisys combineren expertise in systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur, servertechnologie en consulting met een consistente en praktijkgerichte aanpak. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.nl

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Julia Vonno
Tel: 030 - 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl