BASF

Jürgen Hambrecht benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF

Jürgen Hambrecht zal volgend jaar, na afloop van de aandeelhoudersvergadering van BASF op 6 mei, in de voetsporen treden van Jürgen F. Strube.

De Raad van Toezicht van BASF AG heeft Dr. Jürgen Hambrecht benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF Aktiengesellschaft. Met deze benoeming treedt Hambrecht in de voetsporen van Dr. Jürgen F. Strube. Eggert Voscherau zal de positie van plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur innemen. Beide benoemingen worden effectief na afloop van de aandeelhoudersvergadering op 6 mei 2003.

Per 1 januari 2003 heeft de Raad van Toezicht Dr. Kurt Bock benoemd als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) van BASF AG. Op dit moment is hij nog verantwoordelijk voor de onderdelen Logistiek en Information Services. Ook hij gaat deze functie bekleden na de aandeelhoudersvergadering op 6 mei 2003. Bock volgt Max Dietrich Kley op, die deze functie nu nog bekleedt.
"In de persoon van Jürgen Hambrecht neemt een dynamische ondernemer met internationale ervaring de leiding van BASF over. Samen met zijn collega's in de Raad van Bestuur zal hij de waarde van de onderneming, die wereldwijd de nummer-1-positie in de chemie vertegenwoordigt, verder doen stijgen. Daarbij zal deze sterke Raad van Bestuur op de enorme successen van het tijdperk Strube voortbouwen". Dat zei Prof. Dr. Berthold Leibinger, voorzitter van de Raad van Toezicht van BASF.

Tevens heeft de Raad van Toezicht besloten om Prof. Dr. Jürgen Strube en Max Dietrich Kley tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2003 voor te dragen als nieuwe leden van de Raad van Toezicht van BASF.

De Raad van Bestuur heeft tot de nieuwe indeling van verantwoordelijkheden besloten die op 6 mei 2003 na afloop van de aandeelhoudersvergadering in werking zal treden.

Dr. Jürgen Hambrecht, Voorzitter van de Raad van Bestuur, Ressort I Recht, Belastingen en Verzekeringen, Planning en Controlling, Executive Management and Development, Communicatie, Investor Relations.

Eggert Voscherau, plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur, Ressort II
Human Resources, Milieu, Veiligheid en Energie, Werkstechnik BASF AG, Gezondheidszorg, Regio Europa inclusief Standort Antwerpen en Schwarzheide

Dr. Kurt Bock, Ressort III
Financiën, Inkoop, Logistiek en Informatica, Regio Zuid-Amerika

Dr. John Feldmann, Ressort IV
Kunststoffen en Vezels, Polymer Research, segment Olie en Gas, Regio Oost-Europa, Afrika en West-Azië

Klaus Peter Löbbe, Ressort V
Coatings Divisie, NAFTA regio

Dr. Stefan Marcinowski, Ressort VI
Chemicaliën, Onderzoek en Technologie Chemicaliën, Corporate Engineering, Research Executive Director, contacten met universiteiten en Onderzoeksplanning

Peter Oakley, Ressort VII
Gewasbeschermingsmiddelen, Voeding en Gezondheid, Onderzoek Speciaalchemicaliën, BASF Plant Science.

N.N., Ressort VIII
Divisies Performance Chemicals en Functional Polymers, regio Azië

Over de invulling van Ressort VIII zal de Raad van Toezicht naar verwachting in het vierde kwartaal van 2002 een beslissing nemen.

Foto's van alle personen die hierboven genoemd zijn, kunt u vinden op het internet op http://www.basf.de/de/news/fotos/

BNL 18 jul 2002

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203