Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN MINISTER PAUL VAN GREMBERGEN, VLAAMS MINISTER VAN

BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, CULTUUR, JEUGD EN AMBTENARENZAKEN 18

juli 2002

Van Grembergen kiest voor continuïteit bij herschikking kabinet

Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken Paul Van Grembergen is quasi rond met de hersamenstelling van zijn kabinet. Dat was aan een herschikking toe nadat Van Grembergen de bevoegdheden Cultuur en Jeugd overnam van zijn ontslagnemende collega Bert Anciaux.

Het is de uitdrukkelijke wens van Van Grembergen om het baanbrekende werk van Bert Anciaux op het vlak van Cultuur en Jeugd onverminderd verder te zetten. Omwille van de continuïteit wordt gekozen om een beroep te doen op dezelfde raadgevers die minister Anciaux hebben omringd.

De cel-Cultuur van het voormalige kabinet-Anciaux wordt daarom geïntegreerd in het kabinet-Van Grembergen. Bart Caron blijft als kabinetschef Cultuur en Jeugd aan het hoofd staan van deze cel. Andere raadgevers zijn Dirk Broekaert (jeugd), Anne Brumagne (erfgoed), Ann Olaerts (muziek en podiumkunsten), Marc Van den Broeke (infrastructuur en audiovisueel beleid), Dorian Van der Brempt (letteren en beeldende kunst) en Dirk Verbist (sociaal- cultureel werk en lokaal cultuurbeleid).

Robin Ramakers (Vlaamse Rand) gaat deel uitmaken van de cel Binnenlandse Aangelegenheden. Stijn Bex (communicatie) vervoegt de cel van de woordvoerder. De algemene leiding van het kabinet blijft in handen van kabinetschef Hugo Van Driessche.

Info : Koen Jongbloet - woordvoerder Minister Van Grembergen (koen.jongbloet@vlaanderen.be - 02/553 23 11)