Heijmans N.V.

Joop Janssen treedt terug als voorzitter raad van bestuur Heijmans N.V. Berry Bemelmans volgt hem op.

's-Hertogenbosch. Heijmans N.V.(bouw- en aanverwante industrieën) maakt bekend dat de heer J.P.M. (Joop) Janssen RA per 1 september a.s. zal terugtreden als voorzitter van de raad van bestuur van Heijmans. De heer H.A.J. (Berry) Bemelmans zal hem in die hoedanigheid opvolgen.

Het voornemen bestond dat de heer Joop Janssen wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ultimo 2002 zou aftreden. Nu echter blijkt dat hij opnieuw een noodzakelijke medische behandeling moet ondergaan die geruime tijd in beslag zal nemen, is in goed overleg besloten zijn vertrek te vervroegen.

In een eerder stadium was reeds besloten voor deze functie extern te werven. Dit zoekproces is gaande.

Het verheugt de raad van commissarissen dat de heer Berry Bemelmans bereid is gevonden in de tussenliggende tijd het voorzitterschap op zich te nemen. De heer Berry Bemelmans is 58 jaar en na een carrière bij Alcoa Nederland B.V. en Koninklijke IBC B.V. is hij ter gelegenheid van de acquisitie van Koninklijke IBC B.V. door Heijmans toegetreden tot de raad van bestuur van Heijmans N.V.

De heer Joop Janssen maakt sinds 1988 deel uit van de raad van bestuur van Heijmans waarvan hij sinds eind 1994 voorzitter is. Gedurende deze periode heeft Heijmans zich ontwikkeld van een vooraanstaand familiebedrijf met een sterke regionale gebondenheid tot een beursgenoteerde vennootschap met een toppositie op de Nederlandse en Belgische markt.

De raad van bestuur van Heijmans N.V. zal per 1 september derhalve bestaan uit H.A.J. Bemelmans, voorzitter, J.A.J.M. van den Hoven en drs. D.A.M. van der Kroft.

Voor informatie:
Mevrouw Yolanda van den Berg, secretaresse
Tel. 073-5289218 of 0654982075