Staatsbosbeheer


Speciale workshop in boswachterij Austerlitz, 3 juli 2002

Op donderdag 18 juli 2002 verzorgt boswachter Huub Berger van Staatsbosbeheer een workshop in de boswachterij Austerlitz rond de vraag: kun je praten met stenen, bomen en planten. De boswachter zal u aan, de hand van zijn eigen ervaring, laten beleven hoe je om kunt gaan met planten, dieren, bomen en stenen in de natuur. Respect, gevoel en liefde voor de natuur zal het uitgangspunt zijn tijdens deze ontmoeting met de natuur.

Er is veel te horen, zien en te voelen in de natuur. Het gebruiken van al je zintuigen geeft een andere beleving aan de omgang met planten, stenen en dieren in de natuur.

Bomen, planten, dieren en stenen zijn mede bewoners op deze planeet. Ze geven ons veel van wat wij nodig hebben zoals zuurstof, schaduw, voedsel, en vaak ook medicijnen uit wortels en bast. Dode bladeren, takken, hout en dieren vormen tenslotte humus, het brood voor de planten.

Gezonde bomen en planten geven ons belangeloos en onbeperkt energie. Hiermee kunnen we ons opladen en ontspannen. Tijdens de workshop komen verschillende aspecten van natuurbeleving aan de orde:


* Herkennen van bomen en een speciale boom uitzoeken

* Verzamelen van een bijzondere steen


* Ontmoeting met bomen


* Ademen met bomen


* Verzamelen van planten voor eigen gebruik
Tussen de middag krijgt u een natuurlunch aangeboden door de boswachter.

Gegevens workshop: startpunt: Zeisterweg 106a, bosschuur d' Ouwekamp. Ingang tegen over Beauforthuis aan de Woudenbergseweg (N224), volg ANWB borden Staatsbosbeheer. Aanvang 10.00 uur. Duur van de activiteit: 4 uur. Maximaal aantal personen: 15, minimaal 10. De prijs is 30,- per persoon inclusief lunch.

Aanmelden voor 17 juli 2002 op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur: telefoon 035-541.65.12