Apple Benelux

Apple introduceert .Mac

Een pakket internetdiensten waarmee het digitale leven van gebruikers zich verder uitstrekt dan het bureaublad

Bunnik, 18 juli 2002 - Apple heeft gisteren .Mac geïntroduceerd, een nieuw pakket diensten en programmatuur voor het internet dat Mac-gebruikers krachtige tools biedt voor hun internetactiviteiten. .Mac biedt e-maildiensten op basis van IMAP, POP of webtoegang, en 100 MB opslagruimte op het internet die toegankelijk is via Finder in Mac OS X. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen webpagina's en digitale fotoalbums continu hosten, zodat anderen deze altijd via het internet kunnen bekijken. Deze service is in principe alleen voor de Verenigde Staten, maar mensen in Europa kunnen via Apple USA ook gebruikmaken van deze service.

"Dankzij .Mac worden internetdiensten een naadloze uitbreiding van je computer, iets wat nog nooit door een ander bedrijf in onze branche is gerealiseerd", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Opslaan, publiceren en communiceren op het internet was nog nooit zo eenvoudig."

.Mac introduceert de mogelijkheid om agenda's gezamenlijk te gebruiken met collega's, vrienden en gezinsleden via iCal, de innovatieve programmatuur van Apple. .Mac bevat bovendien de Virex-antivirusprogrammatuur van McAfee, zodat persoonlijke gegevens van gebruikers worden beveiligd. Deze programmatuur kan on line worden bijgewerkt. Daarnaast bevat .Mac Backup, de gebruikersvriendelijke oplossing van Apple waarmee gebruikers een reservekopie van belangrijke gegevens kunnen opslaan op cd of dvd, en zelfs automatisch op de iDisk-internetservers van Apple.

Deze krachtige reeks uitwisselings-, beveiligings- en communicatietools is per direct verkrijgbaar en bevat de volgende voorzieningen:

* Mac.com-e-mail, een stabiele e-mailvoorziening met 15 MB opslagruimte voor IMAP/POP-mails, beveiligde toegang tot mail, beveiliging tegen virussen en een gloednieuwe webinterface;
* 100 MB opslagruimte op het internet via iDisk, de voorziening die is ingebouwd in Finder in Mac OS X en die bovendien toegankelijk is vanaf Windows- en Linux-systemen;

* HomePage, de gebruikersvriendelijke tool van Apple waarmee gebruikers binnen enkele minuten een fraaie website kunnen maken;
* de bekroonde Virex-antivirusprogrammatuur van McAfee waarmee het risico van virussen tot een minimum wordt beperkt;
* Backup, een persoonlijke oplossing voor het maken van reservekopieën waarmee gebruikers hun gegevens kunnen archiveren op hun iDisk, een cd of dvd.

In combinatie met Mac OS X 10.2, de belangrijke nieuwe versie van Mac OS X, kunnen .Mac-gebruikers bovendien gebruikmaken van de volgende voorzieningen:


* iCal, de nieuwe agendaprogrammatuur van Apple waarmee gebruikers hun familie- of groepsagenda's automatisch kunnen bijwerken en publiceren op het web, zodat alle groepsleden geplande gebeurtenissen en activiteiten kunnen bijhouden;
* Mac Slides, een nieuwe voorziening waarmee gebruikers een reeks foto's kunnen omzetten in een dynamische schermbeveiliging die ook voor andere Mac OS X-gebruikers beschikbaar is. Als de eigenaar wijzigingen heeft aangebracht in de reeks foto's, wordt de schermbeveiliging van elke gebruiker automatisch bijgewerkt.

Prijs en verkrijgbaarheid.
.Mac is per direct verkrijgbaar als een service waarop u zich kunt abonneren voor 99,95 dollar per jaar. Bestaande iTools-accounts worden tijdens de proefperiode, die duurt tot en met 30 september 2002, omgezet in een .Mac-account. iTools-leden die zich tot en met 30 september aanmelden voor .Mac, kunnen bovendien profiteren van de speciale introductieprijs van 49,95 dollar voor het eerste jaar. Nieuwe Mac-gebruikers kunnen zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 60 dagen voor .Mac via www.mac.com. .Mac is verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore) en bij erkende Apple resellers.

Voor .Mac gelden de volgende systeemvereisten: Mac OS X 10.1.3 of hoger, 128 MB SDRAM, een interne cd-rw- of dvd-r-eenheid (voor het maken van reservekopieën op cd of dvd), Netscape 4.7 of Microsoft Internet Explorer 5 of hoger. Voor iCal is Mac OS X 10.2 vereist. De Virex-antivirusprogrammatuur en de e-mail-, iDisk-, HomePage- en iCards-voorzieningen van .Mac zijn ook beschikbaar onder Mac OS 9.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr