Apple Benelux

Apple introduceert iCal

Nieuwe programmatuur voor agendabeheer en uitwisseling via het internet

Bunnik, 18 juli 2002 - Apple heeft gisteren iCal geïntroduceerd, een nieuw agendaprogramma met een ingebouwde functie voor uitwisseling via het internet. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers, consumenten en docenten meerdere agenda's beheren, via het internet uitwisselen en automatisch bijwerken.

Gebruikers kunnen hun iCal-agenda's op het internet publiceren, zodat collega's, vrienden en familie hierop een "abonnement" kunnen nemen en de agenda's vervolgens op hun eigen Mac in iCal kunnen bekijken. Bovendien kan met iCal regelmatig automatisch worden gezocht naar bijgewerkte versies van geïmporteerde agenda's, zodat gedeelde agenda's altijd helemaal up-to-date zijn.

"Met iCal kun je alle agenda's weergeven die je nodig hebt, zodat je altijd de meest recente informatie bij de hand hebt", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Dankzij de ingebouwde functie voor uitwisseling via het internet kunnen gebruikers hun agenda's heel eenvoudig uitwisselen met collega's, vrienden, familie en school."

Met iCal kunnen gebruikers:

* planningen, afspraken en werkzaamheden bijhouden en activiteiten per dag, per week of per maand bekijken;

* meerdere agenda's tegelijkertijd beheren en bekijken in één venster, zodat dubbele afspraken en vrije uurtjes in één oogopslag zichtbaar zijn;

* agenda's op het web publiceren zodat deze met anderen kunnen worden uitgewisseld;

* een abonnement nemen op andere agenda's om op de hoogte te blijven van planningen, privé-afspraken, activiteiten op school en nog veel meer;

* uitnodigingen per e-mail versturen;

* activiteiten organiseren en bijhouden met behulp van de ingebouwde functie voor het beheer van takenlijsten;

* op de hoogte worden gehouden van geplande afspraken op het scherm, per e-mail of via een tekstbericht op een mobiele telefoon of semafoon;

* dankzij de supersnelle zoekfunctie snel een afspraak, taak of naam vinden die in iCal is ingevoerd.

Bovendien biedt iSync, het nieuwe programma van Apple, gebruikers de mogelijkheid hun iCal-agenda's te synchroniseren met een nieuwe generatie voor Bluetooth geschikte mobiele telefoons, een PalmOS-apparaat en iPod. Hierdoor kunnen ze ook onderweg beschikken over de allerlaatste versie van hun adresboek en agenda's.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iCal kan vanaf september gratis worden gedownload. Voor gebruik van iCal is Mac OS 10.2 vereist. Om agenda's op het web te publiceren is een .Mac-account of een WebDav-server vereist.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr