Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Hennepplantage opgerold

SCHALKWIJK Op donderdag 18 juli werd door de politie een hennepplantage in een woning ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 09.00 uur een onderzoek in een woning in Schalkwijk ingesteld. Op de eerste verdieping van de woning werd een hennepplantage met 260 planten aangetroffen. Alle planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen.

De eigenaar van het pand had dit sinds enige maanden verhuurd en was niet op de hoogte van de illegale activiteiten. In het pand werden een 32-jarige man uit Utrecht en een 28-jarige vrouw uit Schalkwijk aangehouden. De man bekende de eigenaar van de plantage te zijn, de vrouw had daar niets mee te maken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Meisje lastiggevallen

HOUTEN Op donderdag 18 juli werd een bromfietsster door twee jongens op een brommer lastiggevallen.

Overdag reed het 17-jarige meisje uit Apeldoorn met een geleende bromscooter langs het Industrieterrein De Schaft. Daar kwam een bromscooter met daarop twee jongens achter en vervolgens naast haar rijden. De jongens sneden haar af en duwden haar. Daarop ging ze zachter rijden en is ze bij het Imkerspark stil gaan staan. De jongens reden door.

Even later is het meisje weer gaan rijden en kwamen de jongens weer achter haar aan. Weer werd zij afgesneden en geduwd. Ter hoogte van de kruising van de Meeuwenweide en de Merelhaag kreeg zij zo een harde duw dat zij met de brommer ten val kwam. De jongens reden vervolgens weg. Het meisje liep geen letsel op.

De verdachten waren blanke Nederlandse jongens, 16-18 jaar oud. Zij hadden beiden een zwarte integraal helm met donker vizier op en droegen beiden een zwarte trui. De jongens reden op een opvallend gespoten bromscooter. De brommer was bloksgewijs zwart en zilvergrijs gespoten.

Mensen die menen de verdachten te (her)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom, bureau Houten op telefoonnummer 0900-8844.

Frontale aanrijding

IJSSELSTEIN Op donderdag 18 juli vond een frontale aanrijding tussen twee auto`s plaats.

Rond 17.55 uur reed een 53-jarige automobiliste uit IJsselstein over de Schepensingel, komende uit de richting van de Praagsingel. Doordat zij in een bocht te vroeg naar links stuurde, botste zij frontaal op een tegenligger. Deze auto werd bestuurd door een 56-jarige man uit IJsselstein.

Een 55-jarige IJsselsteinse vrouw die inzittende was van de 56-jarige IJsselsteiner klaagde over pijn in haar nek. Zij werd door personeel van de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Ook de 53-jarige automobiliste werd ter plaatse onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Beide auto`s moesten worden weggesleept.

Aanrijding onder invloed

HOUTEN Op donderdag 18 juli vond een aanrijding tussen twee auto`s plaats. Eén van de bestuurders bleek teveel te hebben gedronken.

Rond 19.50 uur stond een 55-jarige automobilist uit Houten op de Rondweg ter hoogte van de kruising met de Utrechtseweg voor het rode verkeerslicht te wachten. Achter hem stond een 32-jarige automobiliste uit Houten. Bij groen verkeerslicht trokken beiden op, maar de auto van de man sloeg af, waarna de vrouw op haar voorligger botste.

Bij het opnemen van de aanrijding roken politiemensen dat de 55-jarige man naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,95 promille, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Botsing met geparkeerde auto`s
NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juli is een automobilist op meerdere geparkeerde auto`s gebotst. Hij verkeerde onder de invloed van alcohol.

Rond 00.20 uur reed een 36-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Benedenmonde, komende uit de richting van de Zandveldseweg. Hij vergat daarbij in een flauwe bocht met de weg mee te sturen. Daardoor botste hij aan de rechterzijde van de weg tegen enkele geparkeerde auto`s. Daarbij liepen buiten zijn eigen auto, drie auto`s schade op. Na de aanrijding liep de Nieuwegeiner weg.

De gewaarschuwde politie hield de verdachte even later in de omgeving aan. Hij had zich in de bosjes verstopt en werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De politiemensen bemerkten dat de man naar alcohol rook. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,75 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.