Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-07-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 12.30 u) Vrijdag 19 juli 2002

District Sittard

Sittard; aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagavond twee Sittardenaren (16/20) aangehouden. Die worden verdacht van diefstal die donderdag van enkele fietsen vanaf een terrein van een opleidingsinstituut aan de Sportcentrumlaan in Sittard. Bij het ingestelde politie-onderzoek kwamen beide verdachten in beeld en werden dan ook aangehouden. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Sittard; winkeldiefstal
Afgelopen donderdagmiddag kreeg de politie een melding van winkeldiefstal in een winkelbedrijf aan de Plakstraat in Sittard. Personeel van het winkelbedrijf betrapte een 31-jarige man uit Sittard en een 34-jarige vrouw zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal van enkele handdoeken. Toen het personeelslid hen daarop aansprak grepen / hielden zij het personeelslid vast waarna de beide winkeldieven een voor een wegrenden. De politie heeft die donderdagmiddag beide verdachten die voldeden aan het opgegeven signalement op de Rijksweg in Sittard aangehouden. De gestolen handdoeken werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan het winkelbedrijf. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Geleen; binnenbrandje
Vanmorgen, vrijdagmorgenvroeg omstreeks 06.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan het Martin Luther Kingplein in Geleen. Bleek dat in een slaapkamer van een woning door nog onbekende oorzaak brand was ontstaan. De brandweer die snel ter plaatse was heeft het binnenbrandje in de slaapkamer snel geblust. De bewoner is niet gewond geraakt. Er is sprake van enige rook/roetschade in de woning en verder is de matras verbrand alsmede enige kleding. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de brand.

Geleen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdag op de Rijksweg Noord in Geleen een radarsnelheidscontrole gehouden. Daarbij controleerde de politie totaal 2.611 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 215 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een klein aantal voertuigbestuurders werd ter plaatse bekeurd doch de meeste krijgen de bekeuring thuisgestuurd.