Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) Persbericht 19-07-2002

Welkom in de winkel! Een introductie voor werken in de winkel.

Het goed introduceren en inwerken van nieuwe medewerkers is van groot belang. De eerste dagen wordt immers de toon gezet voor een succesvolle samenwerking. Maar u heeft wellicht weinig tijd om nieuwe medewerkers goed in te werken. Om ondernemers en nieuwe medewerkers hierbij te ondersteunen heeft het HBD/SOD samen met ondernemers- en werknemersorganisaties Welkom in de winkel! Een introductie voor werken in de winkel ontwikkeld. Welkom in de winkel! bestaat uit een introductiebrochure over werk(en) in de detailhandel en een checklist.

De eerste indruk is de beste!
U heeft een nieuwe medewerker aangenomen. Op de eerste dag dat hij of zij bij u in de winkel gaat beginnen bent u beiden enthousiast en wilt u het liefst gelijk aan de slag. Hierdoor bestaat het risico dat uw nieuwe medewerker niet goed wordt begeleid in zijn of haar nieuwe baan. En dus niet helemaal voldoet aan uw verwachtingen. Of hij of zij is zelf teleurgesteld over het werk en wordt minder gemotiveerd. Uw klanten kunnen dit merken. U kunt dit voorkomen door nieuw personeel in te werken.
Welkom in de winkel! Een introductie voor werken in de winkel bestaat uit een brochure en een checklist. In de brochure komen de belangrijkste themas met betrekking tot werken in een winkel aan de orde. De onderwerpen zijn: Werken in de winkel, Verkopen is een vak!, Goederen en producten, Promotie en presentatie, Veiligheid en criminaliteit, Geld in de winkel en De winkel en het milieu. De basis voor het inwerken kan de checklist zijn. Hierop passeren systematisch de verschillende themas de revue. Aan de hand van deze lijst kunt u uitleg geven over de situatie in de eigen winkel en het werk. Voor meer informatie of verdieping kunt u uw nieuwe medewerker verwijzen naar de brochure. U kunt de brochure ook uitreiken aan nieuw personeel zodat zij hun eigen vragen kunnen formuleren. Deze kunt u bespreken met elkaar. Met behulp van de checklist kunt u afvinken welke onderwerpen zijn behandeld en welke nog aandacht nodig hebben.

Bestellen
U kunt Welkom in de winkel! Een introductie voor werken in de winkel voor 6,-(exclusief BTW en verzend- en administratiekosten) bestellen bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Per email (bestel@hbd.nl), via de (gratis) HBD bestellijn (telefoon 0800-0230205) of per fax (070-338 57 11). U kunt ook informeren bij uw brancheorganisatie. Het kan zijn dat zij een speciale brancheversie voor u kunnen leveren.