Ingezonden persbericht


Samsung Electronics behaalt omzet van ¤ 8,5 miljard en nettowinst van ¤
1,6 miljard


Samsung Electronics behaalt recordomzet en -winst in tweede kwartaal 2002

Rijswijk, 19 juli 2002 - Samsung Electronics, de grootste werkmaatschappij van de Koreaanse Samsung Group, heeft in het tweede kwartaal van 2002, ondanks trage marktontwikkelingen, een totale omzet weten te realiseren van ¤ 8,5 miljard; een stijging van 24 % in vergelijking met het tweede kwartaal van 2001. Het bedrijfsresultaat bedroeg ¤ 1,6 miljard, terwijl de winst vóór belastingen ¤ 2,1 miljard telde. De nettowinst verdubbelde ruim ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot ¤ 1,6 miljard.

De recordcijfers van het tweede kwartaal zijn voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de toegenomen winst op de onderdelen DRAM's, TFT-LCD, Non-Memory Chip en mobiele telefoons. De divisie Device Solution Network (semi-conductoren) behaalde een omzet van ¤ 2,7 miljard en een nettowinst van ¤ 900 miljoen; de divisie Telecommunication Network (informatie & telecommunicatie) een omzet van ¤ 2,4 miljard en een nettowinst van ¤ 510 miljoen; de divisie Digital Media Network (digitale media) een omzet van ¤ 2,1 miljard en een nettowinst van ¤ 130 miljoen; en de divisie Digital Appliance Network (huishoudelijke apparaten) een omzet van ¤ 890 miljoen en een nettowinst van ¤ 80 miljoen.

Het bedrijfsresultaat voor Samsung Electronics steeg in totaal met 19%. Dit bedroeg voor semi-conductoren 33%; voor informatie & telecommunicatie 22%; voor digitale media 6%; en voor huishoudelijke apparaten 8%.

Ook in het tweede kwartaal wist Samsung Electronics te profiteren van de positieve resultaten door de financiële structuur verder te versterken: liquiditeiten en deposito's stegen met ¤ 1,1 miljard tot ¤ 1,7 miljard. De ratio netto-schulden/eigen vermogen daalde van minus 7% in het eerste kwartaal tot minus 16% in het tweede kwartaal. Daarmee kan de financiële structuur van Samsung Electronics tot één van 's werelds beste worden gerekend.

Samsung Electronics voorziet ook voor de rest van 2002 goede resultaten. Deze positieve verwachtingen zijn vooral gebaseerd op de diversiteit van de inkomensstructuur, een sterke merkwaarde, een verbeterde productiviteit en een sterke focus op producten met een hoge toegevoegde waarde.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste kwartaal van 2002 een omzet van ¤ 8,6 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl