Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Datum: 19/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Slaap zacht de politie houdt de wacht

Breda: Als een roos lag het echtpaar, van een Bredase woninginrichting te slapen, toen de politie afgelopen nacht op de slaapkamer van het paar binnenliep. De man en de vrouw hadden niet gemerkt, dat de ruit van de winkel was ingegooid en de dader(s) er met de kassa vandoor waren. De gealarmeerde politie was verteld, dat het echtpaar niet thuis was, maar trof tot hun verbazing de niets vermoedende eigenaar met zijn vrouw in diepe rust aan in bed. Ook al was de diefstal gepleegd de slachtoffers waren blij dat de politie de zorg voor de rest van hun eigendommen op zich had genomen. De inhoud van de kassa bleek slechts wat wisselgeld te bevatten. Getuigen hadden twee verdachten op een witte scooter zien wegrijden, maar van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Lastige man aangehouden

Breda: De politie heeft afgelopen nacht in het uitgaanscentrum van Breda een 35 jarige man uit Etten-Leur aangehouden die in het uitgaanscentrum zich recalcitrant gedroeg en voor overlast bleef zorgen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt ter zake verstoring van de openbare orde.

De 35 inwoner uit Etten-Leur had kennelijk niet de bedoeling om er gisteravond een gezellige stapavond van te maken. Eerder op de avond werd de man al gesignaleerd bij een opstootje voor een van de cafés in de Bredase binnenstad. Tegen halftwee zagen dezelfde politiemannen de man naar een medewerkster van een eettent slaan. De maat was voor de politie vol en de verdachte werd aangehouden. Onderweg naar het bureau kregen de twee politiemensen een lading scheldwoorden over zich heen van vuile hoer tot andere oneerbare uitdrukkingen. Eenmaal op het bureau werd het recalcitrante gedrag en tegenwerking van de man zo erg, dat de handboeien er aan te pas moesten komen. Uiteindelijk werd het een nacht cel en een stevig proces-verbaal. De man gaf toe flink dronken te zijn geweest, zich een aantal zaken niet meer te herinneren, maar zijn aanhouding vond hij nog steeds niet terecht. Dat hij de politiemensen voor van alles en nog wat had uitgescholden vond hij achteraf wel jammer, want dat hadden ze toch ook niet verdiend, aldus de ontnuchterde verdachte.

Man vernielt marmeren plaat

Breda: Een groepje bouwvakkers, die de vakantie hadden ingeluid met een avondje stappen werd afgelopen nacht in het centrum van Breda geweigerd toen ze een horecazaak wilden binnengaan. Dat zinde een van de leden, een 21 jarige inwoner uit Achmaal, niet en trapte met opzet een marmeren plaat aan diggelen. De politie die dit zag gebeuren hield de man aan, maar dat vonden de overige leden van de club niet goed. Met duwen en trekken en herhaald waarschuwen kon de politie uiteindelijk de verdachte overbrengen naar het politiebureau. De man verklaarde uit boosheid de vernieling te hebben gepleegd. Met een proces-verbaal op zak kon de bouwvakvakantie voor deze stapper in de late nacht pas echt beginnen.

Aanhoudingen winkeldiefstal

Breda: Door de politie werden gisteravond in het centrum van Breda twee mannen van 37 en 48 jaar aangehouden, waarvan een zonder vaste woon- of verblijfplaats is en de ander woonachtigis in Breda. Beiden hadden een grote hoeveelheid gestolen goederen bij zich, die afkomstig bleken te zijn van diverse winkeldiefstallen. De buit bestond onder andere uit: kleding, parfumerieartikelen en kaarsen. De politie stelt een onderzoek in waar dit allemaal vandaan komt. Wat de waarde is van de gestolen goederen is nog niet bekend. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Een 16 jarige jongen dacht er zonder betalen met een paar schoenen vandoor te kunnen gaan. Hij werd aangehouden en is doorverwezen naar het bureau Halt voor een alternatieve straf.

Waspoeder helen toch geen schone handen

In verband met winkeldiefstal werden nog eens twee Bredanaars aangehouden. Twee mannen van 39 jarige en 44 jarige man gingen er samen met 4 pakken wasmiddel vandoor, die ze even tevoren bij een drogisterij hadden gestolen. Voordat de politie het tweetal kon inrekenen hadden ze al kans gezien de pakken door te verkopen aan de onbekende heler. Volgens de beide mannen wilden ze de opbrengst van het waspoeder gebruiken voor de aankoop van een ander soort poeder, namelijk drugs. De politie is nu op zoek naar de kopers van het waspoeder, want ook deze wast zijn handen niet in onschuld.

Persberichten politieteam Vlaanderenstraat

Deuren bergingen vernield

Breda: De politie heeft vanmorgen meerdere telefoontjes van bewoners van de Daniel Marotstraat in Breda gekregen, dat de deuren van de bergingen onder de flat waren vernield. Voor zover nu bekend gaat het om zeven bergingen, maar wordt er gelukkig niets vermist. Inmiddels hebben al vier bewoners aangiften gedaan.

Persberichten politieteam Moerdijk

Weinig bromfietsen in orde
Bromfietscontrole levert 22 bekeuringen op

Moerdijk: Gistermiddag en avond heeft de politie van het team Moerdijk,
in samenwerking met het districtelijk Scooterteam, bromfietscontroles uitgevoerd in Zevenbergen, Klundert en Fijnaart.

De controles werden uitgevoerd naar aanleiding van diverse klachten van wijkbewoners uit genoemde kernen.

Er zijn 21 bromfietsen/ bromscooters door motorrijders van de politie naar een controleplaats geleid en aan een technische controle onderworpen.
Van de gecontroleerde bleken er 5 aan de wettelijke eisen te voldoen. Totaal werden er 22 bekeuringen uitgeschreven. Dit ter zake:
- te veel vermogen (te snel rijden);

- niet dragen cq. niet goed dragen (kinband niet vast) van de helm;
- geen geldige bromfietsverzekering/ onverzekerd rijden;
- gladde banden;

- anders dan rood gekleurde achterlichten.

Het ligt in de planning de komende tijd met enige regelmaat dergelijke controles in samenwerking met het scooterteam uit te voeren.

Man aangehouden in gestolen auto

Reewijk: Gisteren is door de Reewijkse politie een 24 jarige Macedoniër aangehouden, die in een gestolen bestelbus zat. De bestelbus was op 28 juni in Standdaarbuiten gestolen. Door de Reeuwijkse politie is de verdachte overgedragen aan het politieteam Moerdijk. Tegen de verdachte is inmiddels proces verbaal voor diefstal cq heling opgemaakt. Het betrof in deze een Macedonische man zonder enig identiteitspapier. Hij is dan ook overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en in vreemdelingenbewaring gesteld.