Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 19-07-2002 Persberichten district Maasland

SNELHEIDSCONTROLE, Nistelrode

Donderdag is snelheidscontrole gehouden op de Rondweg in Nistelrode. Er werden op deze weg 158 personen bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid op deze weg, waar 80 km/u gereden mag worden, was 121 km/u.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING, Oss

Donderdagavond is een 41-jarige man uit Oss aangehouden. Op de Boschpoorthof in Oss had de man op zijn bromfiets een 45-jarige fietser uit Oss aangereden. Door de aanrijding was de fietser ten val gekomen. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door de bromfietser geschopt. Verder bedreigde de bromfietser het slachtoffer met een mes. De 41 jarige man kon korte tijd later worden aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De reden van de mishandeling en de bedreiging is niet duidelijk geworden.

RIJBEWIJS INGEVORDERD EN MOTOR IN BESLAG GENOMEN, Nuland

Donderdagavond is van een 39-jarige motorrijder uit Rosmalen zijn rijbewijs ingevorderd en zijn motor in beslag genomen. De aanleiding hiervoor was, dat de man met zijn motor met hoge snelheid door een 30 km zone reed in Nuland. Op de Zandweg in Nuland reed de man met een snelheid van ruim 130 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan. Het gedrag op de krui-singen van de man was eveneens gevaarlijk. Met onverminderde snelheid na hij deze.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN BEDREIGING, Heesch

Donderdagavond is een 44-jarige man uit Heesch aangehouden. Op de Eg in Heesch had de man enkele mensen bedreigd. Ook pleegde hij vernielingen aan een daar geparkeerd staande auto. De man die onder invloed was, reed met een auto weg. Korte tijd later kon hij worden aangehouden. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

AANHOUDINGEN BIJ WONINGINBRAAK, Nuland

Vrijdagmorgen werd gemeld dat er in een woning aan de Dorpsstraat in Nuland was inge-broken. De bewoner was achter de daders aangegaan. Samen met enkele andere getuigen lukte het de man om twee van de inbrekers in de omgeving van de Heiweg aan te houden. Het tweetal is overgedragen aan de politie. Korte tijd later kon nog een derde verdachte wor-den aangehouden. Het betrof een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Oss en een 21-jarige man uit Keulen. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.