Ingezonden persbericht

Europese kampioenschappen powerliften in Nederland

EINDELIJK IS HET DAN ZOVER !!!!!!!

Na meer dan 10 jaar wachten is het dan binnenkort zover, na een decennia wachten komen alle sterke mannen en vrouwen uit Europa naar Nederland om hun krachten te meten. In het weekend van 19, 20 en 21 juli aanstaande zullen deze krachtpatsers op het Nationaal Sportcentrum Papendal te Arnhem strijden om de Europese titel powerliften. Uit diverse landen, zoals Italië, Ierland, Finland, Oostenrijk, Portugal, Luxemburg, Spanje, België, Frankrijk, Denemarken, Engeland, Duitsland, Noorwegen zullen deelnemers strijden op de medailles.
Nederland zal daar vertegenwoordigd worden door een dames- en een herenteam, in de dames- ploeg zijn onder andere opgenomen, Aly Keizer, Joke van der Meulen, Ielja Strik, Brenda van der Meulen, Joanne Schaeffer en Wilna Monte, met de kanttekening dat een aantal van deze dames serieuze kanshebsters zijn op het goud.
Bij de heren zijn onder andere geselecteerd Coen Hoppenbrouwers, Pjotr van der Hoek, Marcel van Nugteren, Edward Bontekoning, Mark Neele, Bas Roessen, Cor Hilgersom en Bram Hazeu en ook bij de heren zijn er een aantal kanshebbers op eremetaal. Onze vrouwen en mannen zullen onder meer de strijd aan gaan met Jacky Blasberry uit Engeland, vorig jaar verliezend finalist tegen Yvonne van der Stoep, maar ook haar landgenoot Clive Henry zal acte de presente geven in Arnhem.
Wat te denken van een man als Per Kyneb uit Denemarken in de klasse tot 125 kg. die in staat wordt geacht om meer dan 1000 kg. op de driekamp te tillen, ook Finland is altijd een sterk powerliftland geweest, vorig jaar overall landenwinnaar, dit jaar onder andere gesteund door de deelname van Jarmo Sohlman.
Zaterdag 20 juni vanaf 10.00 uur en zondag 21 juni vanaf 11.00 uur kunt u deze sterke vrouwen en mannen bewonderen en aanmoedigen op het Nationaal Sportcentrum Papendal nabij Arnhem.

C.M.Damen
PR en Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
telefoon 071-5610946
telefax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail obelix1@planet.nl