PERSBERICHT

Datum 24 juli 2002
Nummer 007

Niet voor bekendmaking, publicatie of verspreiding, geheel of in delen, in of naar de Vereningde Staten, Duitsland, Canada, Australië, of Japan. Deze aankondiging is geen aanbod om te beleggen in Buhrmann effecten. Een dergelijk aanbod zal uitsluitend worden gedaan op basis van de informatie die wordt verstrekt in het "Offer Document" en Prospectus.

BUHRMANN BREIDT SECURITISATIEPROGRAMMA UIT MET UITGIFTE VAN MEDIUM TERM NOTES

Buhrmann verbetert haar financieringsstructuur door de gemiddelde looptijd van de uitstaande schuld te verlengen. Dit is bereikt door de uitgifte van Medium Term Notes (middellange-termijn schuldbrieven) ten bedrage van EUR 269 miljoen in het kader van de securitisatie van haar debiteurenportefeuille. De opbrengst van de Medium Term Note-uitgifte wordt gebruikt ter aflossing van onder het securitisatieprogramma uitstaand Commercial Paper. De afgelopen maanden is het securitisatieprogramma succesvol uitgebreid waardoor de mogelijkheid tot uitgifte van Medium Term Notes is ontstaan. Naar verwachting zal het programma verder worden uitgebreid aangezien een steeds groter deel van de debiteurenportefeuille voldoet aan de eisen van het programma en meer werkmaatschappijen van Buhrmann in het securitisatieprogramma zullen worden opgenomen.

Het totaal van EUR 269 miljoen is onderverdeeld in US dollars (USD 85 miljoen), Britse ponden (GBP 107 miljoen) en Euro (EUR 15,5 miljoen). De looptijd van de Medium Term Notes bedraagt 5 jaar. Onder het huidige securitisatieprogramma beschikt Buhrmann over de mogelijkheid om Commercial Paper en Medium Term Notes uit te geven tot een bedrag van in totaal EUR 800 miljoen. De waardepapieren, die geclassificeerd zijn als AAA/A (S&P) / Aaa/A2 (Moody's), zijn voornamelijk bij institutionele investeerders geplaatst. Deutsche Bank is "arranger and agent" voor dit MTN-programma.