Politie Midden- en West Brabant

Man aangehouden voor poging zware mishandeling brandweerlieden

Datum: 25/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

BERGEN OP ZOOM: Een 26 jarige inwoner uit Dinteloord is vanavond door de politie aangehouden voor poging tot zware mishandeling van enkele brandweerlieden. De man probeerde tijdens bluswerkzaamheden de persluchtmaskers van de gezichten van de hulpverleners af te trekken toen ze in zijn woning kwamen om hem te helpen. De man verkeerde onder invloed van drank. Hij is in verzekering gesteld.

De vrijwillige brandweerlieden van Dinteloord waren vanavond rond 19.00 uur naar de Schaepmanstraat in Dinteloord uitgerukt voor een binnenbrand. Bij aankomst bleek de woning vol rook te staan en gingen enkele brandweerlieden met zuurstofflessen en maskers op de woning binnen op zoek naar de bewoner. In de woonkamer troffen ze de man roerloos op de grond van zijn woonkamer aan. Toen ze hem op wilde pakken om hem naar buiten te brengen trok de man de persluchtmaskers van de gezichten van de brandweerlieden. Vanwege hevige verzet van de man en de enorme rook in de woning waren ze, in belang van hun eigen veiligheid, genoodzaakt weer naar buiten te gaan. Hetzelfde herhaalde zich toen twee andere brandweerlieden de woning binnengingen. Met ter plaatse gekomen politie gelukte het uiteindelijk de man naar buiten te drijven, te boeien en naar een politiebureau te brengen.

Het is nog onduidelijk waarom de man zich zo gedroeg, terwijl de hulpverleners alles in het werk stelden hem te redden van een mogelijke rookvergiftiging. De man is aangehouden ter zake poging zware mishandeling. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De politie houdt er rekening mee, dat de man de brand zelf in zijn woning heeft gesticht. De brandschade in de woning bleef beperkt, maar er is wel een forse rook en roetschade. Hoe groot de schade is is niet bekend. Een ambulance was ter plaatse, maar hoefde niet te worden ingezet.