Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 08.45 uur

Verdachte aangehouden

BLEISWIJK De rechter-commissaris in Rotterdam stelde dinsdag een 28-jarige man uit Zeist in bewaring, verdacht van betrokkenheid bij de moord, cq. doodslag op een 21-jarige man uit Zeist.

De verdachte werd vorige week donderdag jl. aangehouden. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd op zondagmorgen 7 april van dit jaar aangetroffen in het recreatiegebied Bleiswijkse Zoom aan de Kooilaaan.

Het stoffelijk overschot lag onder de grond, maar tijdens het uitlaten van zijn honden trof een Bleiswijker in de door zijn hond omgewoelde grond een oor en enkele haren aan. Het stoffelijk overschot werd vervolgens door de politie uitgegraven. De man bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

Er werd een Recherche Assistentie Groep (RAG) gevormd, die de zaak onderzoekt. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de 28-jarige verdachte uit Zeist. Het onderzoek wordt voortgezet. De officier van Justitie looft een beloning van 15.000 uit voor de tip die leidt tot het oplossen van dit misdrijf. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie Rotterdam op tel. 0800 7444466 (gratis) Noot redactie: persvoorlichting over dit bericht wordt verzorgt door de politie Rotterdam, tel.: 010 - 2747948

Bestuurder onder invoed

DRIEBERGEN/RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 juli een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat iemand in de auto was gestapt die te veel gedronken had. De man zou richting de Rijksweg A12 gereden zijn. Ter hoogte van Driebergen kreeg de 45-jarige bestuurder uit Heilo een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

De ademanalyse wees uit dat de man 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Kind onder een shovel

GROENEKAN Op de Nieuwe Weteringseweg vond een ongeluk plaats waarbij een 6-jarig kind onder een shovel terecht kwam.

Omstreeks 19.25 uur kreeg de politie een melding dat een 6-jarig kind uit Groenekan onder een shovel was gekomen. Ter plaatse trof de politie het slachtoffertje aan. Het kind had op het spatbord van de shovel gezeten en was toen de shovel over een drempel reed van het spatbord afgevallen en onder de shovel terecht gekomen.

Het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel heeft het kind met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. Het kind was bij kennis.