Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-07-2002
1e persbericht 28 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Musschenbroekstraat is zondag rond 5.00 uur een 33-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de man slingerend en zonder verlichting op de Boschdijk een parkeervak inrijden. Hij zette zijn motor af. Even later startte hij na enkele pogingen weer zijn auto en reed verder richting Musschenbroekstraat waar hij staande werd gehouden. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,50 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Een medewerker van een horecagelegenheid aan de Ouverture is zaterdagavond rond 19.50 uur door een onbekende man mishandeld. De dader kwam binnen en gooide geld in een defecte sigarettenautomaat. De man werd boos en eiste zijn geld terug bij de medewerker van de horecagelegenheid. Toen deze aangaf dat de sigarettenautomaat niet van zijn werkgever was en dat hij geen geld terug kon geven sloeg en schopte de man de medewerker. Ook vernielde hij in de zaak nog een aantal borden. Vervolgens is de man gevlucht op een scooter. De medewerker liep verwondingen in zijn gezicht op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De dader is een blanke man van ongeveer 25 jaar met een tenger postuur en ruim 1.85 meter lang. Hij heeft kort donker haar en droeg een lichtkleurige baseballpet, een zwart shirt en een korte broek. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Baldadigheid
Op de Grote Berg zijn zondag rond 4.15 uur twee Veldhovenaren, 19 en 22 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht van het schoppen tegen aldaar geparkeerde autos, tegen een kliko en tegen diverse winkelruiten. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Steekpartij
In zijn woning in het centrum is zaterdagochtend rond 3.15 uur een 48-jarige Eindhovenaar met een mes gestoken door een man. De man was bij het slachtoffer op bezoek toen beiden onenigheid kregen en het slachtoffer werd gestoken. Hij liep verwondingen op aan zijn handen en bovenlichaam. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Man afgeleid bij pinautomaat
Op de Tongelresestraat is zaterdag rond 14.00 uur een 47-jarige man uit Nuenen door een onbekende man afgeleid toen hij geld aan het pinnen was. De man sprak Engels en vroeg iets aan het slachtoffer. Hij was in gezelschap van een tweede man. Plotseling was de man verdwenen. Toen het slachtoffer zijn geld uit de automaat had gepakt bleek dat zijn pinpas er niet meer uit kwam. De man blokkeerde direct zijn rekening en ontdekte dat reeds geld van zijn rekening was opgenomen. De man die het slachtoffer afleidde is ongeveer 35 jaar, kalend, heeft een slank postuur, is ongeveer 1,75 meter lang en droeg een bril en een auberginekleurig colbert.

Eindhoven: Automobilist weigert medewerking aan verkeerscontrole De politie zag zondag rond 1.10 uur op de Nieuwe Emmasingel een auto met hoge snelheid rijden. Bovendien functioneerde de verlichting van het voertuig niet optimaal. Toen de 29-jarige Eindhovense bestuurder werd staande gehouden voor een algemene controle was hij aan het telefoneren. Hij weigerde om zijn gesprek te beëindigen. Vervolgens wilde hij zijn portierraam en zijn portier sluiten. Een agent verhinderde dat hij zijn deur dicht kon doen en uiteindelijk had de man de telefoonverbinding verbroken. Toen werd gevraagd naar zijn rij- en kentekenbewijs zei hij dit niet bij zich te hebben, waarop de man wegreed richting Wilhelminaplein. Daar zette hij zijn auto stil en rende weg. De politie zette de achtervolging in en wist de verdachte rond 1.15 uur op het Wilhelminaplein aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vernielingen
Op de Tonnaerstraat is zondag rond 7.15 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man verkeerde in verwarde toestand. Hij wordt verdacht van het vernielen van ruiten van een pand op de Barrierweg. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het hulpverleningscircuit is ingeschakeld voor behandeling van de man.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op een bedrijventerrein aan de Vaalserbergweg is zondag rond 1.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte in een auto zitten op het bedrijventerrein. Tijdens een controle werd inbrekersgereedschap in zijn auto aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Poging winkelinbraak
Op de Leenderweg is zondag rond 7.00 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een winkel aan de Leenderweg kort voor zijn aanhouding. Bij de verdachte werd een koevoet aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Baldadigheid
Op het Stratumseind is zondag rond 2.20 uur een 19-jarige jongen uit Maarheeze aangehouden. De verdachte schoot een brandende sigaret naar een politieagente. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bedreiging en vernielingen
Op de Kromme Steenweg is zondag rond 2.50 uur een 21-jarige Helmonder onder verzet aangehouden. De politie moest pepperspray gebruiken om de verdachte tot bedaren te brengen. De man wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 33-jarige Helmonder op de Kromme Steenweg vlak voor zijn aanhouding. Kort voor de bedreiging vernielde de verdachte twee spiegels van aan de Kromme Steenweg geparkeerde autos. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Nuenen: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Parkhof is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het pand werden een kroonluchter, een waterkoelsysteem en een radio/cd speler gestolen.

Son: Alerte getuige houdt verdachte aan
Na een achtervolging door een alerte getuige, die zag dat ingebroken werd in een auto aan de Markt, kon zondag rond 3.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. De getuige zag dat ingebroken werd in een auto en dat de daders in een auto op de vlucht sloegen. De bestuurder van de auto, de 20-jarige verdachte, kon door de getuige aangehouden worden. Twee anderen wisten te ontkomen. De verdachte is ingesloten in een politiecel. De politie onderzoekt de zaak.

Veldhoven: Woninginbraak
In een woning aan de Duiker is zaterdag tussen 17.00 uur en 18.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning wordt voor zover bekend een computer vermist.