Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 28 juli 2002

Dagelijkse berichten

Delfzijl: dode en twee gewonden na steekpartij
Na een steekpartij in het winkelcentrum Kuilsburg is zaterdagnacht een 19-jarige man uit Delfzijl overleden en zijn twee mannen, ook uit Delfzijl, in de leeftijd van 22 jaar, gewond geraakt. Een van de mannen is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen en de ander heeft licht letsel opgelopen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, zagen de agenten een 25-jarige man uit Delfzijl met een mes tegenover een man staan en hierbij stekende bewegingen maken. De verdachte reageerde niet op aanroepen van de agenten en bleef stekende bewegingen maken richting de andere man. Pas toen een van de agenten een waarschuwingsschot in de lucht had gegeven, reageerde de verdachte. Hierop kan de verdachte met het mes worden aangehouden. Op de plaats van de steekpartij kwamen meerdere ambulances en politie-eenheden. In eerste instantie ontstond een grimmige sfeer richting de politie, omdat omstanders in de veronderstelling verkeerden dat de politieagent op de verdachte had geschoten. Pas toen duidelijk werd dat dit niet het geval was, keerde de rust enigszins terug. De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk. De politie heeft meerdere getuigen gehoord. Ook werd een uitgebreid technisch sporenonderzoek ingesteld. Een 27-jarige man uit Delfzijl werd aangehouden, omdat bij de plaats van de steekpartij niet aan een bevel of vordering had voldaan. De verdachte had zijn fiets binnen de afzetting staan. Ondanks waarschuwing betrad hij de plaats van het ongeval, waarna de Delfzijlster werd aangehouden. Hierbij verzette de man zich hevig, maar kon hij onder controle worden gebracht. Bij deze aanhouding liep een agent schade op aan zijn dienstkleding.

Delfzijl: jongen valt van springkussen
Een 4-jarig jongetje uit Delfzijl is zaterdagmiddag aan de Zeebadweg gewond geraakt, nadat hij van een springkussen was gevallen. Hij liep bij de val een hoofdwond op. Het slachtoffertje moest naar een ziekenhuis worden vervoerd.

Midwolde: bromfietser door alcohol onderuit
Een 54-jarige man uit Zuidhorn is op de Noorderweg met zijn bromfiets komen te vallen. Hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daarnaast bleek de verdachte te hebben gedronken. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Veendam: doorrijder blijkt te hebben gedronken
Een 62-jarige man uit Veendam is zaterdagmiddag in de Zerkhouwerstraat aangehouden voor het verlaten van de plaats ongeval en voor rijden onder invloed. De Veendammer was aan het Beneden Oosterdiep tegen een geparkeerde auto gebotst, maar vervolgens doorgereden. Aan het bureau bleek de verdachte 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik op.

Veendam: alcomobilist veroorzaakt ongeval met letsel Een 24-jarige man uit Oude Pekela heeft met zijn personenauto op de Middenweg twee fietsers van achteren aangereden. De fietsers, twee broers in de leeftijd van 15 en 18 jaar uit Muntendam, raakten bij het ongeval gewond. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis vervoerd. De politie was getuige van de aanrijding en kon direct eerste hulp verlenen. De bestuurder van de auto bleek gedronken te hebben. Hij werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek dat de Pekelder 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man mocht na verhoor het politiebureau te voet verlaten. De technische verkeersafdeling deed onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen: zeven verdachten aangehouden na vechtpartij De politie heeft zaterdagnacht zeven mannen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, allen uit Groningen, aangehouden na een vechtpartij in de Poelestraat. De agenten hadden moeite om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Met behulp van enkel politie-eenheden werden uiteindelijk de zes mannen voor mishandeling aangehouden. Van alle verdachten is een verklaring opgenomen. Door het optreden van de politie keerde de rust terug in de Poelestraat. De aanleiding voor de vechtpartij wordt onderzocht. Twee politieagenten raakten bij de vechtpartij licht gewond.

Groningen: vrouw gewond na vernieling ruit
Een 43-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag op de Korreweg gewond geraakt, nadat ze een ruit van een de toegangsdeur van een buitenlands praathuis had ingetrapt. Met een snijwond in een van haar haar benen is de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw was volgens haar eigen zeggen tot haar daad gekomen, omdat zij zich bedreigd voelde door een van de bezoekers van het praathuis. De verdachte zal door de politie worden gehoord.

Groningen: invalide vrouw van portemonnee beroofd Op de Fossemaheerd is zaterdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Groningen beroofd door een onbekende man. De vrouw werd bij haar woning door de verdachte om een euro gevraagd. Op het moment dat zij haar portemonnee pakte om het muntstuk te geven, griste de straatrover de portemonnee uit haar handen. Omdat het slachtoffer haar eigendom bleef vasthouden, kwam de vrouw ten val. De vrouw raakte niet gewond. De dader wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar deze straatroof.

Groningen: ongeval met letsel
Een 18-jarige meisje uit Groningen is op de Florakade gewond geraakt toen zij met haar snorfiets ten val was gekomen. Een 15-jarige jongen die achterop zat, kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer wilde keren op de Florakade, maar verloor hierbij de macht over het stuur. Zij is met een beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: alcomobilist aangehouden
Op de Friesestraatweg heeft de politie zaterdagnacht een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Van de stadjer werd aan het politiebureau een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod voor 24 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte was vanuit de Rijnstraat weggereden. Een 22-jarige man, een huisgenoot van de verdachte, had daarbij geprobeerd om hem het wegrijden te beletten, omdat hij had gedronken. De huisgenoot ging echter iets te ver in zijn actie door de voorruit van de auto te vernielen. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen konden na verhoor het politiebureau te voet verlaten.

Groningen: ongeval met drank
De politie heeft op het Gedempte Zuiderdiep vijf mannen aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. Politieagenten troffen op de kruising Gedempte Zuiderdiep / Munnekeholm een personenauto aan, die tegen een verkeerspaal tot stilstand was gekomen. Alle inzittenden bleken geen verwondingen te hebben, maar wenste geen van allen de agenten te woord te staan. Hierop werden de vijf mannen aangehouden. Aan het bureau bleek dat een 19-jarige man uit Oude Pekela de auto te hebben bestuurd. Omdat hij onder invloed van drank verkeerde, is van de man een blaastest afgenomen. Hij bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De Pekelder had ook geen geldig rijbewijs en was het voertuig niet verzekerd. Bij het verlaten van het politiebureau kreeg hij een dagvaarding mee. De auto is door een sleepbedrijf afgevoerd.

Haren: weer verdachte aangehouden in school
De politie heeft zaterdagnacht in een school aan de Beatrixlaan een 64-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De verdachte werd door medewerkers van een beveiligingsbedrijf in de school aangetroffen. Hij bleek voor zichzelf een slaapplaats te hebben gezocht. Hij had een plank voor een kapotte ruit verwijderd en was vervolgens de school binnengegaan. De verdachte verklaarde dat hij wel moet inbreken, omdat hij geen geld en geen onderdak heeft. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)