Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 28 juli district Tilburg

Datum: 28/7/2002
Auteur: Jan Clarijs

Jeugdige autodieven aangehouden

(Tilburg) Op zaterdag 27 juli zijn twee jeugdige Tilburgers( 13 en 16 jaar) aangehouden voor de diefstal van een Opel Kadett. De aanhouding volgde nadat surveillerende agenten hen in de gestolen auto hadden zien rijden.

Zaterdagmorgen rond half vijf zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid over de kruising Groenstraat-Winkler Prinsstraat rijden. Toen de agenten de auto voor een controle gingen volgen, ging de bestuurder er als een haas vandoor. De achtervolging eindigde in de Nieuwstraat toen de auto op de kruising met de de Ruijterstraat tegen een muur tot stilstand kwam. De twee inzittenden namen de benen, maar de passagier, de 16-jarige, kon meteen worden aangehouden. Zijn maat wist te ontkomen, maar die is later op de dag in zijn woning aangehouden.
Het duo had de auto eerder in de nacht gestolen vanaf een parkeeerplaats aan het Galeipad in Tilburg.

Man aangehouden voor bezit XTC-tabletten

(Tilburg) Zondagmorgen rond 02.15 uur is een 28-jarige Oisterwijker aangehouden bij popcentrum 013 in de Veemarktstraat omdat hij 5 XTC-tabletten bij zich had. Personeel van het centrum had bij het fouilleren van de man de tabletten aangetroffen en de man vervolgens overgedragen aan de politie. De Oisterwijker is voor nader verhoor ingesloten.

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

(Tilburg)Een 36-jarige man uit Loon op Zand is zondagmorgen om 04.40 uur op de Gasthuisring aangehouden toen hij met te veel drank op door agenten werd gecontroleerd. Ook was hij doorgereden na een aanrijding op Lange Nieuwstraat.

De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij met zijn auto over het fietspad van de Gasthuisring reed. Bij controle bleek dat de man behoorlijk dronken was. Ook bleek dat hij op de Lange Nieuwstraat tegen een geparkeerde auto was gereden en daarna was doorgereden. De man is voor een ademanalyse en voor nader verhoor naar het politiebureau gebracht. Na het onderzoek mocht hij weer naar huis, maar kreeg wel een rijverbod van 5 uur.

Tweetal in gestolen auto aangehouden

(Tilburg) Zaterdagavond rond 19.30 uur zijn twee mannen, een 29-jarige Bredanaar en een 32-jarige Tilburger, op de Nieuwe Bosscheweg aangehouden omdat zij ervan worden verdacht dat zij de auto waarin zij reden hebben gestolen.
Een vriend van de eigenaar belde de politie met de mededeling dat hij op de Spoorlaan de gestolen auto van zijn vriend zag rijden en er op het moment van de melding achter aan reed. Gewaarschuwde agenten zagen kort daarna de auto op de Ringbaan-Oost rijden en konden de auto laten stoppen waarna de twee konden worden aangehouden. De auto is afgelopen week gestolen en of dat door het duo is gedaan moet uit verder onderzoek blijken. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldief aangehouden

(Tilburg)Een 40-jarige man uit Dongen is zaterdagavond rond 21.00 uur op de Oerlesestraat aangehouden kort nadat hij levensmiddelen uit de winkel van een benzinestation in de Oerlesestraat had gestolen. De man kwam rond 20.30 uur de winkel binnen, deed enkele levensmiddelen in een plastic tas en wilde die later komen betalen. Toen hem te verstaan werd gegeven dat dat niet kon zag hij kans om er met de spullen vandoor te gaan.
Gewaarschuwde agenten zagen de man korte tijd later in de omgeving lopen. Hij had de plastic tas met de spullen, waarde Euro 31,20, nog bij zich.
De man is naar het politiebureau gebracht en na zijn verhoor met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.

Met drank op aanrijding veroorzaakt

(Tilburg)Een 33 jarige man uit Amsterdam is zondagmorgen rond 00.30 aangehouden omdat bleek dat hij met drank op een aanrijding had veroorzaakt. De aanrijding gebeurde op de Ringbaan-West-Baroniebaan waar hij bij de verkeerslichten achterop een stilstaande auto was gereden. De 22-jarige Tilburgse bestuurder van de stilstaande auto had na de aanrijding nekklachten en is voor onderzoek naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. Naar onderzoek mocht hij weer naar huis.

De Amsterdammer is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht en mocht daarna weer naar huis. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.