Gemeente Oostburg


Fietstocht voor jong en oud op 28 juli

Toerfietsclub T.I.O. uit Oostburg organiseert op zondag 28 juli a.s. voor jong en oud de jaarlijkse fietstocht Oostburg-Adegem-Oostburg (50 kilometer) en voor de fanatieke fietsers Oostburg-Landegem-Oostburg (100 kilometer). De toerfietsclub streeft er naar met deze tochten de bewegingsactiviteiten voor en door jonge ouderen (leeftijd 55+) te stimuleren. Omdat dit idee prima past in het beleid van de Zeeuwse Sportraad, de gemeente Sluis-Aardenburg en de gemeente Oostburg, ondersteunen deze drie partijen het initiatief.

Deelname
De beide tochten vertrekken vanaf Taverne De Tol in Oostburg. Voor de tocht Oostburg-Adegem-Oostburg kan gestart worden vanaf 8.00 uur tot 11.00 uur, voor de tocht Oostburg-Landegem-Oostburg vanaf 8.00 uur tot 10.00 uur. Alle deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Overigens is de tocht ook volledig bewegwijzerd zodat in principe de pijlen gevolgd kunnen worden. De 50 kilometer route wordt gesponsord door de Zeeuwse Sportraad, zodat deelname aan deze tocht gratis is. De inschrijfkosten voor de tocht Oostburg-Landegem-Oostburg (100 kilometer) bedragen 1,75 voor NTFU-leden en 2,50 voor niet-leden.

Tussenstop
Iedereen kan in zijn eigen tempo fietsen waarbij zelf bepaald kan worden waar en wanneer er even gestopt wordt. Langs deze afwisselende, fietsvriendelijke routes (de drukke wegen worden zo veel mogelijk vermeden), bevinden zich meer dan voldoende gelegenheden voor een tussenstop. Halverwege de 50 kilometer tocht is er een gezamenlijke rustplaats ingebouwd in Adegem. Hier bieden de gemeenten Sluis-Aardenburg en Oostburg de deelnemers een verfrissing aan.

Inlichtingen
Meer informatie over de toerfietstochten is verkrijgbaar bij het secretariaat van T.I.O., de heer H. Baillie, tel. 0117 - 301 820, e-mail Hbaillie@zeelandnet.nl.