Gemeente Zoetermeer

Het vlinderrouteboekje is uit!

In het kader van het project Natuur in beeld is een boekje met 4 vlinderroutes is uitgebracht. De routes lopen door vier recreatiegebieden, namelijk Het Prielenbos in het Noord-Aagebied, het Buytenpark, het Westerpark en het Balijbos.

Het boekje bevat per wandeling informatie over het park, het beheer van het park, de route en welke vlinders te zien zijn. Naast de tekst van de vlinderwandeling bevat het boekje een getekend routekaartje en afbeeldingen van rupsen, die bij de vlinders op de zoekkaart horen.

Het boekje kost 5,- en is te koop bij de startpunten van de wandelingen, te weten bij het restaurant Aa-zicht, receptie Bowlingcentrum, en de stadsboerderij De Balijhoeve. Verder is het boekje te verkrijgen bij 't Westpunt en De Soete Aarde.

Met het project "Natuur in beeld" worden bewoners in Zoetermeer gevraagd om vlinders die ze gezien hebben door te geven. Voor dit project is speciaal een vlinderzoekkaart gemaakt. De zoekkaarten zijn verkrijgbaar bij Publiekszaken in het stadhuis, stadsboerderijen, wijkposten, bibliotheken en 't Westpunt. Meer informatie vindt u daarover op de website www.zoetermeer.nl. (klik op Natuur en groen en daarna op Natuur in beeld). Een informatiepakketje is aan te vragen op telefoonnummers 346 9818 en 346 9662.
GeĂŻnteresseerden in een natuurvriendelijke tuin, kunnen de folder "Natuurvriendelijk tuinieren" ophalen of aanvragen.

Laatste wijziging: 31-07-2002