Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Geen zin in bon

AMERSFOORT Een 38-jarige Amersfoorter had vrijdagmiddag rond 14.30 uur geen zin in een bekeuring voor het drinken van alcohol op de Westsingel. Toen hij hiervoor een bekeuring kreeg, gaf hij een valse naam op. Helaas kende de politie de man al van een eerdere, zelfde overtreding. Hij werd daarom aangehouden voor het opgeven van een valse naam en kon later met twee bonnen het politiebureau verlaten.

Te veel gedronken

AMERSFOORT Een 34-jarige fietser uit Maarn reed zaterdagmorgen rond
01.30 uur op de Doornseweg tegen een scooter.

De fietser botste frontaal op de scooter. Op de scooter zaten twee personen: de bestuurder, een 22-jarige Amersfoorter, en zijn passagier, een 21-jarige plaatsgenoot. De fietser en de 21-jarige Amersfoorter zijn naar het Ligtenberg-ziekenhuis gebracht. De fietser bleek te veel gedronken te hebben. Van hem is in het ziekenhuis bloed afgenomen. Hij had een wond aan zijn hoofd en diverse kneuzingen. De 21-jarige scooterpassagier hield aan de aanrijding een wond op zijn neus over. De scooterbestuurder bleef ongedeerd.

Geen zin in omrijden

WOUDENBERG De politie controleerde vrijdagmiddag tussen 16.50 en 17.20 uur op het inrijverbod op de Voskuilerdijk. Er reden vijftien voertuigen door, waarvan vijf een ontheffing konden laten zien. De andere tien bestuurders kregen een bon van 28 euro.

Hond en baasje gebeten

AMERSFOORT Een 68-jarige Amersfoorter liep vrijdagavond rond 23.30 uur flinke beetwonden op. De man wilde zijn hond beschermen die werd aangevallen door de hond van een 47-jarige plaatsgenoot.

De politie was toevallig in de buurt bij een aangereden kat toen de agenten de honden hoorden vechten. De ene hond had zich bij het zien van de andere hond losgerukt van de 42-jarige Amersfoortse die de hond op dat moment aan de lijn had maar niet kon houden, en beet de andere hond. Hierop probeerden beide eigenaars de honden te scheiden, waarbij de 68-jarige de beetwonden opliep. Zowel baas als hond werden behandeld aan flinke beetwonden.

De aanvallende hond was na de vechtpartij weggerend maar kwam later terug en was agressief. Gelukkig kwam ook de vrouw die hem eerder aan de lijn had terug. Zij kon de hond wel benaderen en samen gingen zij weg. De schade wordt onderling geregeld.