Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 3 augustus 2002

* ZEESCHIP STUURLOOS TEGEN DE WAL
Vrijdagavond omstreeks elf uur raakte het zeeschip MINGO (Bahama's) op de Nieuwe Maas vermoedelijk door een technisch gebrek stuurloos. Het schip liep op een steiger maar voer door. Het schip had door de aanvaring echter een flink gat aan stuurboordzijde opgelopen en maakte slagzij. Even later kwam het zeeschip vast te zitten op de glooiing tussen de 1e en de 2e Petroleumhaven. Omdat het schip dreigde om te slaan, is de bemanning van boord gehaald en ondergebracht in een hotel. Het schip is geladen met 3500 ton Petcokes (een residu van aardolie en grondstof voor aluminium). Met een bok en enkele slepers wordt De Mingo overeind gehouden. Er wordt geprobeerd het gat in de romp van het schip ter plaatse te dichten, waarna het mogelijk in de loop van de zaterdag wordt verhaald. De Rivierpolitie en de Scheepvaartinspectie stellen een onderzoek in.


* VROUW OMGEKOMEN BIJ BRAND IN SCHUURTJE
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart voor één is bij een brand in een schuurtje aan de Nobelstraat, een 59-jarige vrouw uit Rotterdam om het leven gekomen. Door omstandigheden werd het schuurtje door het slachtoffer gebruikt als woning. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. De brandweer, die het alarm middelbrand maakte, had de brand snel onder controle. De vrouw werd door omstanders uit het schuurtje gehaald, maar overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* JONGEREN PLUNDEREN KASSA
Vrijdagavond omstreeks zes uur hebben jongeren de kassa van een schoenenwinkel aan het Zuidplein Hoog leeggehaald. Drie jongens waren in de zaak aanwezig toen één van hen een verkoopster naar schoenen vroeg. De verkoopster liep vervolgens met hem naar achter in de zaak. Op dat moment moeten de andere twee de kassa hebben leeggehaald. Toen de verkoopster terug kwam bij de kassa, bemerkte zij dat deze leeg was. De jongens en ook de jongen die met haar was meegelopen, waren inmiddels verdwenen met een onbekend geldbedrag aan buit.


* VROUWEN OVERVALLEN IN WONING
SCHIEDAM - Drie gemaskerde mannen hebben vrijdagavond laat omstreeks kwart voor twaalf een woning aan de Van de Tempelstraat overvallen. De mannen belden aan en toen de deur werd geopend, drongen zij de woning binnen. Eén van de mannen was in het bezit van een vuurwapen. De vier in de woning aanwezige vrouwen verschansten zich in de douche en waarschuwden de politie. Ondertussen doorzochten de mannen de woning. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de mannen al verdwenen. Het is nog niet duidelijk of zij ook iets buitgemaakt gemaakt hebben. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* AUTOKRAKER/AUTODIEF AANGEHOUDEN
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks drie uur werd op de Peitkreek een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis aangehouden. De politie van het district Feijenoord-Ridderster kreeg een melding dat beveiligingspersoneel van het Claraziekenhuis achter een aantal jongens aanzat, die op het terrein van het ziekenhuis auto's hadden geprobeerd open te breken of weg te halen. Op de Peitkreek kon één van de jongens worden aangehouden. Hij was onder andere in het bezit van een slotentrekker en een vlindermes. De jongen werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.