Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 3 augustus 2002

Dagelijkse berichten vervolg

Groningen: beroving
In de W.A. Scholtenstraat in Groningen werd vrijdagmiddag een 33-jarige man uit Groningen beroofd van zijn portemonnee. De man liep zijn geld te tellen en toen hij daarna zijn portemonnee weer in zijn zak wilde steken werd hem die afgenomen door een man die plotseling voor hem stond. De dief stapte bij een andere man achter op de fiets en beiden verdwenen. Het slachtoffer belde de politie en agenten troffen korte tijd later aan het Kattenhage een man aan die voldeed aan het signalement van één van de daders. Die werd aangehouden en meegenomen. Hij bleek in het bezit te zijn van een strippenkaart van het slachtoffer. De verdachte is meegenomen en ingesloten.

Groningen: aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagmorgen vroeg ontstond op de Grote Markt in Groningen een vechtpartij. Met behulp van een politiehond had de politie de schermutselingen snel onder controle. Met behulp van beelden van de beveiligingscameras konden twee mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Groningen worden aangehouden. Op de beelden is te zien dat zij een andere man, een 28-jarige Groninger, slaan nadat er over en weer wat werd geduwd. Beide verdachte zijn ingesloten. Het slachtoffer geen noemenswaardige verwondingen op.

Groningen: aanhoudingen na wildplassen
In de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie zaterdagochtend een 30-jarige man, woonplaats onbekend, en een 24-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De 30-jarige man kreeg een bekeuring voor wildplassen en gaf daarbij een valse naam op. Omdat hun komst ergens anders gewenst was lieten de bekeurende agenten de man aanvankelijk gaan. Korte tijd later zagen ze hem opnieuw. Hij werd daarop aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding en moest met enig geweld worden overmeesterd. Hij kreeg hulp van de vrouwelijke verdachte die de aanhouding wilde beletten. De vrouw vernielde daarbij een portofoon van één van de politiemensen en werd ook aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: dronken automobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagochtend aan de Van Royenlaan in Groningen een 24-jarige automobilist uit Veenoord aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man een alcoholpromillage van 1.77 promille te scoren. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: taxipassagier aangehouden
Een 30-jarige taxipassagier uit Groningen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden aan de Noorderhaven in Groningen. De man was door de taxi opgehaald van de Grote Markt en tijdens het rijden door de Gelkingestraat maakte de man het bekende middelvingergebaar tegen een tweetal te voet surveillerende politiemensen. Op de Noorderhaven werd de taxi staande gehouden en de passagier meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde het gebaar gemaakt te hebben omdat één van de agenten hem eens had opgepakt voor rijden onder invloed. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: man beroofd
In de Haddingestraat in Groningen is vrijdagnacht een 49-jarige man uit Groningen beroofd van zijn portemonnee. De man werd aangesproken door twee mannen die hem zeiden dat ze van de politie waren. Het slachtoffer vroeg om een legitimatie maar werd daarop beetgepakt en bestolen van zijn portemonnee. Onderzoek in de omgeving door de gewaarschuwde politie leverde niets op. In de portemonnee zat, naast persoonlijke bescheiden, een geldbedrag van enkele tientallen euros. De politie stelt een onderzoek in.

Haren: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagavond aan de Rijksstraatweg in Haren een snelheidscontrole gehouden. Van 275 voertuigen werd de snelheid gemeten. Zeven bestuurders reden sneller dan 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur. Eén van de automobilisten, een 25-jarige man uit Groningen, gaf bij de bekeuring (hij reed 69) onjuiste persoonsgegevens op. Bij nadere controle bleek de man geen rijbewijs te hebben. Hij bleek ook nog te veel te hebben gedronken (0.57 promille). Ook bleek zijn auto niet APK gekeurd te zijn. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding voor rijden onder invloed en een rijverbod van een uur heengezonden. Daarnaast kreeg hij 235 euro boete voor het opgeven van een valse naam, de snelheidsovertreding en de ongeldige APK.

Groningen: controle autogordels
Vrijdagmiddag hield de politie een controle op het dragen van autogordels aan de Van Iddekingeweg in Groningen. Daarbij werden 350 autos gecontroleerd. Tien mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).