Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-08-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.10 u) Zaterdag, 3 augustus 2002

District Kerkrade

Kerkrade; onder invloed
Afgelopen vrijdagmiddag vond op de Groene Kruisstraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 47-jarige automobilist uit Kerkrade kwam met zijn auto in botsing met een invalidewagen, bestuurd door een 76-jarige man eveneens uit Kerkrade. Die werd in verband met pijnklachten in een heup voor alle zekerheid naar het ziekenhuis overgebracht. De 47-jarige Kerkraadse automobilist bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de Kerkradenaar en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; rijbewijs ingevorderd
De hoge snelheid van een 47-jarige automobilist uit Heerlen trok afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Hereweg in Landgraaf de aandacht van de politie. Die reed achter de auto van de Heerlenaar waarbij de kilometerteller van het politievoertuig snelheden klokte van soms 110 km p/u. Daarnaast zagen de politie-agenten dat de automobilist allerlei verkeersovertredingen pleegde zoals het niet richting aangeven en met zijn auto een bocht afsnijden waardoor hij een stukje op de andere weghelft reed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; belediging
De politie heeft afgelopen vrijdagmiddag een 67-jarige man uit Kerkrade bekeurd met diverse boetes van totaal 346 Euro. De politie was doende de verdachte die middag op de Hovenstraat in Landgraaf te bekeuren wegens een parkeerovertreding met zijn auto. Vermoedelijk omdat hij daarom kwaad was, uitte de Kerkradenaar beledigingen in de richting van de politie-agent. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook wordt hij ervan verdacht aan de politie een foutief woonadres te hebben opgegeven waarvoor hij ook werd bekeurd.
De politie heeft afgelopen vrijdagavond op de Aartshertogenstraat in Landgraaf een 20-jarige man aangehouden. De politie was doende met iemand anders toen de verdachte zich daarmee bemoeide en vervolgens een belediging in de richting van de politie-agenten uitte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vaals; dagopbrengst
Afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur wist een onbekende man, vermoedelijk in een even onbewaakt ogenblik in een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals een greep te doen in een beurs en daaruit de dagopbrengst van enkele honderd Euros te stelen. Met de buit rende de dief de winkel uit waarbij het winkelpersoneelslid en later nog een passant de winkeldief zijn achterna gerend. De winkeldief kon echter niet meer worden achterhaald. Bij de politie is aangifte gedaan.