Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-08-2002
Persberichten zaterdag 3 augustus 2002 Perspiket door Ron Reinds - 06-52528707

Rijden onder invloed

ASSEN Afgelopen nacht werd een 17-jarige uit Assen afkomstige bromfietser op de Weiersstraat gecontroleerd in verband met het niet voeren van verlichting. Tijdens de controle bleek de jongeman alcohol genuttigd te hebben waarna hij werd overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 505 ug/l. Met een rijverbod en een dagvaarding kon hij het bureau weer verlaten.

KLIJNDIJK Na aanleiding van een melding over slingerend rijgedrag van een autobestuurder werd deze op de Hoofdweg aangetroffen en aan de kant gezet. Na aanhouding blies de 40-jarige man uit Klijndijk 565 ug/l. Toen de man op het bureau zat kwamen er enkele meldingen van doorrijden na een aanrijding op de Meerstraat te Emmen binnen. De man verklaarde deze eveneens veroorzaakt te hebben. In verband met heroĂŻnegebruik werd tevens een bloedproef van de man genomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. Tevens is de man een dagvaarding uitgereikt. Na onderzoek in de Meerstraat te Emmen bleek dat de man drie autos had aangereden.

NORG Afgelopen nacht werd op de Molenstraat een 44-jarige man uit Achtkarspelen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies 325 ug/l en kreeg daarvoor een dagvaarding.

Fietsendief aangehouden

EMMEN Zagen surveillerende agenten afgelopen nacht in de stationsstraat een man met een afgesloten fiets lopen. Door te man aan te spreken en hem te vragen naar zijn bedoelingen bekende de man direct dat hij de fiets gestolen had bij het station. De 23-jarige uit Emmen afkomstige man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij verklaarde dat zijn eigen fiets gestolen was en daarom had besloten hetzelfde te doen. Na opmaken van een proces-verbaal kon de man lopend huiswaarts keren.

Auto-inbraken

EMMEN Werd er afgelopen nacht ingebroken in de personenauto van een 24-jarige uit Emmen afkomstige vrouw. De vrouw die haar auto aan de Hoofdstraat geparkeerd had zag bij terugkomst dat de portierruit ingegooid was. Diverse bescheiden waaronder een mobiele telefoon waren weggenomen. Schadebedrag en waarde telefoon is niet bekend.

BEILEN Afgelopen nacht is een aan de Torenlaan geparkeerde auto ontdaan van diverse onderdelen. Vermist worden: grill met complete koplampunits, richtingaanwijzers, bullbar en sierstrip. Eveneens ontdekte de 65-jarige eigenaar uit Beilen dat tijdens het demonteren van de onderdelen er schade aan het voertuig is ontstaan. Schadebedrag is onbekend.

Woninginbraken

DE KIEL Drie woningen aan de Eserstraat en een aan de Rolderstraat hebben afgelopen nacht bezoek gehad van het inbrekersgilde. In een van de woningen bleef het bij een mislukte poging bij de andere drie is men wel binnen geweest doch heeft men niets weggenomen.

Komkommervoorraad in brand

NIEUW AMSTERDAM Gistermiddag brandde een in een oplegger liggende komkommervoorraad volledig op. De brand aan de Industrieweg ontstond doordat een pompkar kortsluiting had gehad waardoor de komkommers in de oplegger vlam vatten. Ook aan de oplegger ontstond brandschade. Totale schade wordt geschat op 50.000 euro. De brandweer die ter plaatse kwam voorkwam grotere schade.