Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-08-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 15.15 u) Zaterdag, 3 augustus 2002

District Sittard

Sittard; chemische reactie
Afgelopen vrijdagavond omstreeks 19.00 uur kregen politie en brandweer een melding dat in een bedrijf aan de Dr. Philipsstraat in Sittard, vermoedelijk na het mengen van bepaalde producten een onbekende chemische reactie was ontstaan. Als gevolg daarvan ontstond op een afdeling van het bedrijf een dampvorming. Het gehele bedrijf was inmiddels ontruimd. Omdat de politie aanvankelijk niet zeker wist om wat voor een chemische reactie het hierbij precies ging en welke effecten die kon hebben, heeft de politie uit voorzorg de direct omwonenden gewaarschuwd om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Daarnaast zette de politie uit voorzorg de omgeving ruim af, ook omdat er nogal wat mensen waren komen kijken. De brandweer had een en ander onder controle en dat er geen gevaar voor de omgeving was. Er is ook niemand gewond geraakt. De afzetting werd toen ook opgeheven. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het gebeurde.

Sittard; onder invloed
Bij controle afgelopen vrijdagavond op de Rijksweg-Zuid in Sittard van een 42-jarige bestuurster van een auto uit Sittard bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de vrouw tweemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Guttecoven; inbraak in kerk
Afgelopen vrijdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een kerk in Guttecoven. Inbrekers zijn die donderdag op vrijdagnacht via de zijkant van het kerkgebouw de kerk binnengedrongen en hebben en een aantal beelden en relikwieen gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Stein; vals geld
Bij controle afgelopen vrijdagmiddag van een kas in een winkelbedrijf aan de Mauritsweg in Stein, ontdekte personeel een vermoedelijk vals bankbiljet van tien Euro. De politie heeft bankbiljet voor nader onderzoek in beslag genomen. Het winkelbedrijf kon niet meer achterhalen wanneer precies met het tien-Euro bankbiljet is betaald.