Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.40 uur

Stomdronken man wil doorrijden

HOUTEN - Op zaterdagavond werd een automobilist zwaar beschonken in zijn auto aangehouden. Omstreeks 23.00 uur reed een 64-jarige automobilist uit Houten over het Oostrumdijkje naar de Rondweg en raakte hier van de weg en reed een informatiebord omver. De man reed gewoon door en op de Koppeling reed hij bovenop een betonnen paal. De auto kwam vast te zitten maar de man reed achteruit en hij vervolgde zijn weg. Door deze aanrijding raakte de benzinetank lek en de man reed met een spoor van benzine achterlatend door naar de Molen. Hier werd de man door een medeweggebruiker klemgereden waarna de politie de man kon aanhouden. Op het bureau blies de man 2.30 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De brandweer heeft het wegdek gereinigd.

Lastige man aangehouden

IJSSELSTEIN - Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij zich zeer luidruchtig had gedragen en andere mensen lastig viel. Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.30 uur de man lopen op de Voorstraat. De man viel het uitgaanspubliek lastig en schreeuwde hierbij erg hard. De man werd hierop aangesproken maar luisterde niet naar de agenten. De 25-jarige man uit Hoogvliet werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Te hard en onder invloed

NIEUWEGEIN - Op zondagochtend werd een 34-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 01.35 uur zagen agenten de man rijden op de Rijksweg A2. De man reed hier 144 kilometer per uur terwijl 100 is toegestaan. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Op het bureau blies hij 0.95 promille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een bekeuring van 190 euro.

Man geslagen

HOUTEN - Op zaterdagavond werd een man geslagen en geschopt. Omstreeks 17.00 uur zat een 61-jarige man uit Houten in de trein van Utrecht naar Houten. Omdat twee medepassagiers een sigaret opstaken op het balkon, wat niet is toegestaan, sprak de man uit Houten deze mannen aan. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling waarbij de onbekende mannen bedreigende taal uitspraken. In Houten aangekomen stapten beiden uit. De man uit Houten kwam even later de twee mannen weer tegen op het Rond. De 61-jarige werd vervolgens geslagen en geschopt door een van de mannen. Het winkelend publiek schoot te hulp en de twee mannen verdwenen vervolgens. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Lekstroom; 0900-8844.