Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.00 u) Zondag, 4 augustus 2002

District Maastricht

Maastricht; in kraag gevat
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat in een fietsenstalling aan de Parallelweg in Maastricht enkele jongeren vermoedelijk fietsen aan het stelen waren. De politie zag inderdaad enkele jongeren waarvan er twee, die zich vermoedelijk betrapt wisten, de fietsen neersmeten en er meteen vandoor renden. De politie die beide verdachten meteen achterna ging wist het tweetal, een 16-jarige jongen uit Berg en Terblijt en een 16-jarige jongen uit Cadier en Keer uiteindelijk in de kraag te vatten en aan te houden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten. De door de politie gewaarschuwde ouders hebben vervolgens de beide verdachten vannacht bij het politiebureau opgehaald en mee naar huis genomen.

Maastricht; fikse boete
De politie heeft een 27-jarige bestuurster van een bromfiets uit Maastricht bekeurd met een boete van Euro 330. Bij controle afgelopen zaterdagmiddag op de Hoenderstraat in Maastricht bleek zij zonder helm haar bromfiets te besturen en de politie zegde haar daarvoor dan ook een bekeuring aan. Vermoedelijk omdat de Maastrichtse daarom kwaad werd, uitte zij een belediging in de richting van de politie-agenten. Die hebben haar vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Voor het geval de verdachte de boetes niet kan of wil betalen, reikte de politie haar meteen een dagvaarding om snel voor de rechter te verschijnen.

Ulestraten; homejacking
Bewoners van een woning aan de Ligtenbergstraat in Ulestraten ontdekten afgelopen zaterdagmorgen een inbraak in hun woning waarbij de inbrekers met de gevonden autosleutels een bestelbusje hadden gestolen die bij de woning stond geparkeerd. Daarbij gaat het om een witte Volkswagen-bus met het kentekennummer VL-GZ-86. Bij de politie is aangifte gedaan en de politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; er vandoor
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht zag de politie op de Pelerinstraat in Valkenburg een man in kennelijke staat (al waggelend, moest zich op een gegeven moment vasthouden aan zijn auto om niet te vallen) in zijn geparkeerde auto stappen en vervolgens wegreed. Vermoedelijk omdat hij inmiddels de politie in het oog had gekregen stopte hij, sprong uit zijn auto en zette het op een lopen. De politie ging meteen achter hem aan. Uiteindelijk wist de politie de verdachte, een 33-jarige man uit Maasmechelen (B) op het toilet in een cafe waar hij naar binnen was gerend, te achterhalen en aan te houden. Ademanalyse wees uit dat de Belg ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5) en in die toestand dan ook in zijn auto had gereden. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.