Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 4 augustus 2002

* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum dit weekend, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf, in de avond en nachtelijke uren toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden verschillende mensen aangehouden o.a. voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Verder werden er 133 bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren en andere verkeersovertredingen. Zeven mensen kregen een proces-verbaal voor overtreding van de APV.


* VERDACHTEN POGING INBRAAK
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben in de nacht van zaterdag op zondag op het Handelsplein drie mannen aangehouden, die worden verdacht van poging inbraak. Omstreeks kwart over twee zagen politiemensen dat de drie zich verdacht ophielden bij een supermarkt. Ze droegen donkere kleding, witte handschoenen en ze hadden een zilverkleurige rol bij zich. Ze werden een paar keer gestoord door voorbijgangers. Het drietal werd in de Stieltjesstraat aangehouden. In een plastic tas die ze bij zich hadden zaten een bivakmuts, een hamer en latex handschoenen. Bij het raam van de supermarkt werd op de ruit een strook plaktape en een rol zilverkleurig tape aangetroffen. De verdachten, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Schiedam, zijn overgebracht naar een politiebureau. Ze worden verdacht van poging inbraak.


* TWEE VERDACHTEN MET VERDOVENDE MIDDELEN

Zaterdagmiddag werden op de Laan op Zuid twee mannen aangehouden, zij waren in het bezit van ruim 700 gram cocaïne. Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster controleerden, omstreeks half zes, een personenauto, waarbij de twee inzittenden zich nogal nerveus gedroegen. Met hun toestemming werd vervolgens een onderzoek in de auto ingesteld. Voor de bijrijderstoel trof men een plastic tas aan waarop een weegschaal stond. In de tas zat, naar later bleek, ongeveer 760 gram cocaïne. De bestuurder probeerde er vandoor te gaan, maar na een korte achtervolging kon hij, met medewerking van de wijkpolitie, in de kraag worden gevat. Ook de passagier werd aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De twee verdachten 28 en 30 jaar oud hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De 30-jarige verdachte was in het bezit van 5950 euro en z'n passagier 319. In de auto, die in beslag is genomen, werd nog 340 euro en een groot bedrag aan Albanees geld gevonden. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN
Zaterdagmorgen werd op de West-Kruiskade een 25-jarige man, zonder vaste woonplaats, aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal. Een 49-jarige Schiedammer was, omstreeks half acht, bezig met het lossen van z'n vrachtauto. Plotseling zag hij dat er iemand in z'n cabine zat en zijn tas wegnam. Twee, vermoedelijk mededaders, stonden naast de cabine. De verdachte die in de cabine had gezeten werd door aangever beetgepakt, maar na enig duw en trekwerk lukte het hem te ontkomen. Aangever zag wel kans om z'n tas terug te pakken en een getuige had inmiddels de politie gebeld. Op signalement werd de verdachte even later bij een tramhalte op het Weena aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.