Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-08-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.30 u) Zondag, 4 augustus 2002

District Sittard

Sittard; in beek gerold
Een 41-jarige vrouw uit Sittard heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding. Het slachtoffer was afgelopen zaterdagavond omstreeks 19.00 uur op de Schwienswei in Sittard met haar honden aan het wandelen toen plotseling een onbekende man haar vastpakte en aan het slachtoffer begon te duwen en trekken. Het slachtoffer gleed daarbij uit en rolde vervolgens naar beneden in een beek (niet uitgesloten is dat daardoor wellicht erger is voorkomen). De aanrander (ongeveer 18 tot 20 jr), circa 1.75 mtr, normaal postuur, donkerblond kort haar, gekleed in een blauwe spijkerbroek en een lichtblauw T-shirt met op borsthoogte een anderskleurige brede balk/streep, is er vervolgens vandoor gegaan. Het slachtoffer is uit de beek geklauterd en heeft bij de politie aangifte gedaan. Die stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook op zoek is naar getuigen, maar ook naar mensen die mogelijk die zaterdagavond in het gebied een jongeman hebben gezien die voldoet aan het signalement. De getuigen kunnen met de Sittardse politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Stein; diefstal met geweld
Afgelopen zaterdagavond kreeg de politie een melding van diefstal met geweld in een horecagelegenheid aan de Mauritsweg in Stein. Personeel van de horecagelegenheid betrapte een man bij diefstal van enkele flessen drank en sprak hem daarop aan. Hij wist een paar flessen veilig te stellen doch daarbij sloeg de drankendief hem met een fles drank die hij nog bij zich had. Daarop snelde een compaan van de drankendief toe waardoor het personeelslid de verdachten moest laten gaan. De politie werd gewaarschuwd en die ging in de omgeving op onderzoek uit. Daarbij heeft de politie op de Urweg in Urmond twee mannen, een 30-jarige man uit Eindhoven en een 35-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats, die voldeden aan het opgegeven signalement aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Oirsbeek; doorgereden
Afgelopen zaterdagmiddag vond op de Beukenberg in Oirsbeek een aanrijding plaats (auto tegen een geparkeerde auto, slechts lichte materiele schade), waarbij de automobilist is door/weggereden. De politie die een onderzoek instelde heeft die middag thuis in zijn woning in Oirsbeek een 55-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding / doorrijding na aanrijding. Bleek dat verdachte onder invloed was. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt een nader onderzoek in.