Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-08-2002 Persbericht van zondag 4 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Zaterdagmorgen omstreeks 02.45 uur is op het knooppunt De Hogt in de richting Tilburg een 27-jarige automobilist uit Reusel gewond geraakt. Een 33-jarige automobiliste uit Eindhoven kreeg pech met haar auto en zette deze stil op de vluchtstrook. Het 27-jarige slachtoffer wilde haar hulp verlenen en bracht zijn auto tot stilstand op de vluchtstrook en liep naar de vrouw om te helpen. Op dat moment kwam een 41-jarige Eindhovense automobilist uit de richting Leenderheide. De man was een vrachtauto aan het inhalen en verloor de macht over het stuur. Hierdoor reed hij tegen de auto van de 33-jarige automobiliste en schepte daarbij het 27-jarige slachtoffer. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
Zaterdagmiddag om 16.55 uur is in de Vestdijktunnel een 27-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De politie zag de man lopen met en fiets op zijn nek. Bij controle bleek dat de verdachte de fiets had weggenomen van het 18 Septemberplein. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Son: Inbraak in een woning
Zaterdagmiddag tussen 14.45 uur en 15.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Wilhelminalaan. Onbekend is hoe men de woning is binnengekomen. Uit de woning zijn enkele sieraden en 15 euro weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij
Op de Johannes Buijslaan is zaterdagavond om 20.50 uur een 35-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een vechtpartij en weigerde op vordering van de politie te vertrekken. De verdachte is onder hevig verzet aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het bureau vond hij het nodig de politiemensen te beledigen. De man is na te zijn gehoord, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Mierlo: Aanhoudingen na bedreiging
Gisterenavond om 21.20 uur zijn op de Patrijslaan een 19-jarige inwoner van Cuijk en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij hadden kort ervoor bij een onenigheid bewakingspersoneel van een camping bedreigd. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 19-jarige verdachte werd na verhoor heengezonden. De 20-jarige Eindhovenaar is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Een 27-jarige inwoner van Eindhoven is vanmorgen om 00.45 uur op de Demer aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een winkelruit van een pand aan de Vrijstraat te hebben vernield. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd die de man kon aanhouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen om 02.38 uur is op het Winkelcentrum Woensel een 27-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een aanrijding zonder gewonden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed verkeerde. De verdachte saboteerde de ademanalyse. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 12 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Reusel: Aanhouding na mishandeling en vernieling Op de Guldenekker is vanmorgen om 02.58 uur een 25-jarige Riethovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een ruzie om geld, zijn tegenstander uit Bladel een kopstoot te hebben gegeven waardoor deze kwam te vallen. Hierna schopte de verdachte een deuk in de auto van het slachtoffer. De man is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Zondagmorgen om 03.41 uur is op de Calsstraat een 22-jarige Helmondse automobilist aangehouden. Toen de politie de bestuurder een stopteken gaf ging hij er met hoge snelheid vandoor waardoor hij even verder uit de bocht vloog. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage ruim 1,15 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nuenen: Aanhoudingen na verkeersongeval
Vanmorgen omstreeks 09.00 uur zijn op de Europalaan drie inwoners van Nuenen in de leeftijd van 19, 23 en 43 jaar onder hevig verzet aangehouden. De 43-jarige man wordt ervan verdacht kort ervoor met zijn personenauto met hoge snelheid rechtdoor over de rotonde met de Arnold Pootlaan te zijn gereden en na dit ongeval te zijn weggelopen zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Toen de politie de verdachte wilde aanhouden verzette hij zich en bedreigde de politiemensen. Nadat er assistentie ingeroepen was vonden beide andere verdachten het ook nodig zich met de aanhouding te bemoeien. De politie heeft met toepassing van pepperspray uiteindelijk alle drie de mannen aangehouden en overgebracht naar bureau waar zij inverzekering zijn gesteld. De auto is weggetakeld en voor onderzoek veilig gesteld.

De Mortel: Toerfietser gewond bij eenzijdig ongeval Een 47-jarige toerfietser is vanmorgen om 11.02 uur op de Bakelseweg aan zijn hoofd gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man fietste over de rijbaan van het fietspad langs de Bakelseweg in de richting van Bakel. Door nog onbekende oorzaak reed hij tegen een naast het fietspad staande boom aan. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Diefstal motor
Vanmiddag tussen 13.00 uur en 13.30 uur is vanaf de Kerkweg een motorfiets, merk Harley-Davidson, type FLSTC Heritage Classic, kleur rood, voorzien van het kenteken MS-48-LY, weggenomen.