Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 4 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 4/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Loon op Zand:

Winkeldiefstal Efteling
KAATSHEUVEL Op zaterdagavond 3 augustus 2002 hield de politie een 22-jarige inwoner van Breda aan ter zake winkeldiefstal. De man had in een kleedhokje van een winkeltje een gestolen T-shirt onder zijn kleding aangetrokken. Daarnaast zijn rugzak werden 2 gestolen cd's een pluche speelgoeddier en een bord met Efteling-logo aangetroffen. De man ontkende in eerste instantie iets met de diefstal te maken te hebben en werd voor nader onderzoek ingesloten. Bij de fouillering,voorafgaand aan de insluiting in de politiecel,trof de politie nog een kleine hoeveelheid harddrugs aan. Later bekende de verdachte alsnog de diefstal. Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Team Gilze en Rijen:
Insluiping in winkel
RIJEN: De politie onderzoek de diefstal van een partij kleding. Zaterdagmiddag werd een partij kleding uit een winkel aan de Hoofdstraat te Rijen gestolen. Terwijl winkelpersoneel aan de voorzijde van de winkel bezig waren werd via een niet afgesloten achterdeur de partij broeken ontvreemd. Van de daders ontbreekt tot op heden elk spoor.

Team Waalwijk:

Diefstal Opel Corsa
SPRANG-CAPELLE: Bewoner van de Mauritsstraat te Sprang-Capelle meldde zaterdag dat zijn Opel Corsa met kenteken TF-10-KK, welke voor zijn woning stond, van donderdag op vrijdag jl. werd gestolen.

Inbraak Apotheek
WAALWIJK: Zondagnacht 4 augustus 2002 omstreeks 04:38 uur meldde een oplettende inwoner van Waalwijk dat hij glasgerinkel had gehoord. Kort na het glasgerinkel was er een auto met hoge snelheid weggereden. De politie ging op onderzoek uit en stelde vast dat er was ingebroken in een apotheek. De etalageruit van de apotheek aan de Groen van Prinstererlaan te Waalwijk bleek vernield te zijn. Goederen uit de winkelrekken lagen over de vloer verspreid. Door de politie wordt een sporenonderzoek ingesteld. Op dit moment is nog niet exact bekend is wat er is weggenomen.