Dayzerscoureur Allard Kalff weer één in Challengeklassement

In vijfde race Pearle Alfa 147 Challenge:
Wederom zege van Boy Zentveldt op circuit van Assen

ASSEN, 4 AUGUSTUS 2002 - ,,Een leuk baantje, dat circuit van Assen", sprak Boy Zentveldt na afloop van de vijfde Pearle Alfa 147 race, gehouden onder de ogen van 48.000 toeschouwers. Hij kon het makkelijk zeggen want de Automotive-coureur behaalde er zijn tweede zege van dit seizoen, terwijl hij in de eerste race op de prachtige Drentse baan al tweede was geworden.

Zentveldt reed een uitgekookte race. In de training had hij Dayzers-coureur Allard Kalff krap de pole-position moeten laten en in de race wachtte hij rustig zijn kans af. Kalff lag tien ronden aan de leiding, toen hij in de eerste bocht een fractie te ver naar buiten ging en Zentveldt langs hem zag glippen.

Kalff: ,,Waarom ik niet gewonnen heb? Omdat Zentveldt op de finish voor mij lag." De Dayzerscoureur treurde niet echt want zijn tweede plaats bracht hem terug aan de leiding van het Challengeklassement. Kalff: ,,Ik moet zeggen dat de strijd om de titel bij ons een stuk spannender is dan bij de Clio's waar ik ook in rijd. Als je nu de stand van de Challenge bekijkt zijn er nog zeker vier, vijf kanshebbers voor de titel.'' Het was voor sponsor Dayzers helemaal een fraai weekeinde want Sebastiaan Bleekemolen werd derde.

En ook bij het Cable 1-CineNovateam was men uiteindelijk nog redelijk tevreden. Na de training die onder stromende regenval verliep, was de stemming een stuk minder geweest. Sandor van Es eindigde als 18de en ook de andere Cable 1coureurs bleven ver in de achterhoede steken. Van Es: ,,Vraag me niet wat er aan de hand was. Het ging gewoon niet. We schijnen op een natte baan altijd problemen te moeten hebben"'.

Een dag later scheen de zon volop, en voelde Van Es en zijn teamgenoten zich, paradoxaal genoeg, weer als vissen in het water. Van Es rukte op van de 18de naar de achtste plaats en hield, omdat hij ook nog de snelste ronde realiseerde, de schade dus beperkt. Van der Sloot eindigde als zesde en Berend Gesman als vijfde, krap achter Automotive's Melvin de Groot die met zijn vierde plaats kon terugzien op een perfect weekeinde.

Boy Zentveldt was natuurlijk blij met zijn zege maar waarschuwde voor al te grote verwachtingen. Zentveldt:,,We krijgen nu de Marlboro Masters op het Circuit Park Zandvoort en op dat circuit zijn we tot op heden wat tekort gekomen op de Cable 1 auto's en ook op die van het Dayzersteam. We werken er hard aan, maar het is natuurlijk heel kort dag omdat we vier dagen na Assen al weer op Zandvoort moeten aantreden. Maar we doen ons best....."