Team Bleekemolen domineert op TT Circuit Assen

Assen, 4 augustus 2002 - Team Bleekemolen heeft een fraaie dubbelzege behaald in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup. Sebastiaan Bleekemolen won de race, voor zijn broer Jeroen (beiden Aerdenhout). Jeroen lag de hele race op kop, hij liet zijn broer vlak voor de finish passeren omdat de door Dolmans gesteunde Sebastiaan de titelkandidaat is binnen het familieteam. Allard Kalff en Sebastiaan Bleekemolen eindigden bovendien als tweede en derde in de Pearle Alfa 147 Challenge met hun Alfa's 147 in Dayzers-kleuren.

Jeroen Bleekemolen, normaal uitkomend in het DTCC, reed een gastrace in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup. De regerend kampioen verving Gaston Starreveld, die verhinderd was. Jeroen (20) maakte indruk door meteen de pole position voor zich op te eisen met zijn Pioneer Clio Renault Sport. Zijn vader Michael reed de tweede tijd, voor Sebastiaan Bleekemolen (vierde) en de eveneens voor Team Bleekemolen uitkomende Allard Kalff (vijfde). "We hopen onze posities in de beginfase te consolideren, om later Sebastiaan naar voren te dirigeren", schetste Michael Bleekemolen vooraf de tactiek van het team. Sebastiaan voert het tussenklassement aan en is (dus) de titelkandidaat van Team Bleekemolen.

Bij de start van de race nam Jeroen meteen de leiding en sloeg al in de eerste ronde een gat met zijn achtervolgers. De Renault Clio van Michael Bleekemolen brak even uit, waardoor Michael enkele plaatsen terugviel. Sebastiaan behield bij de start zijn vierde plaats, hij klom vervolgens in een foutloze race op naar de tweede positie. Jeroen Bleekemolen leek met nog één bocht voor de boeg te gaan zegevieren, maar hij liet vlak voor de finish zijn broer Sebastiaan passeren. "Sebastiaan is onze titelkandidaat. De titel is belangrijker dan een overwinning", aldus Jeroen. "Dit is een prachtig teamresultaat", vond Sebastiaan, die nu een voorsprong van maar liefst 33 punten heeft opgebouwd. "Het seizoen is nog lang, maar mijn kansen op de titel zijn vandaag aanzienlijk groter geworden." Allard Kalff maakte in de race een foutje, hij viel enkele plaatsen terug maar zag uiteindelijk toch kans om naar de vijfde plaats op te klimmen. Michael Bleekemolen reed op de zevende plaats, toen hij door Patrick Andriessen hard aangetikt werd en daardoor uitviel. "Een nodeloze actie", vond de routinier.

In de race van de Pearle Alfa 147 Challenge boekten Allard Kalff en Sebastiaan Bleekemolen een fraai succes door met hun in Dayzers-kleuren gespoten Alfa's als tweede en derde over de finish te komen. Kalff is de nieuwe klassementsaanvoerder.

Uitslag ID&T Radio Clio Renault Sport Cup: 1. Sebastiaan Bleekemolen; 2. Jeroen Bleekemolen; 3. Frans Verschuur, 5. Allard Kalff. Stand na vijf races: 1. Sebastiaan Bleekemolen 86; 2. Frans Verschuur 53; 3. Patrick Andriessen 45; 8. Allard Kalff 36; 9. Michael Bleekemolen 32. Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.