Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
19 juli 2002

Zondag 4 augustus derde zomeractiviteit
Brabants Kinderkampioenschap Vingerverven op Autotron

Zondag 4 augustus vindt het Brabants Kinderkampioenschap Vingerverven plaats op Autotron Rosmalen. Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen papier en vingerverf krijgen om vervolgens in hun leeftijdscategorie aan de slag te gaan met de opdracht 'vervoer' of 'attractie'. Bedoeling is natuurlijk het mooiste vingerverf-schilderij te maken en zo Brabants Kinderkampioen Vingerverven te worden. Deelname aan het evenement is gratis en ook vooraf inschrijven is niet nodig. Het evenement wordt gehouden onder auspiciën van het Brabants Bureau voor Toerisme.

Het Kampioenschap wordt voor de eerste keer gehouden en vindt plaats op de boulevard van Autotron Rosmalen.


Deelname en inschrijving
Aan het Kampioenschap kunnen kinderen tot 12 jaar gratis deelnemen. Zij worden ingedeeld in één van de twee categorieën: kinderen tot en met 8 jaar doen mee in de eerste categorie, kinderen vanaf 8 vormen categorie twee. Voor papier en verf wordt gezorgd. Inschrijven voor de wedstrijd kan op verschillende manieren. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het e-mailadres van Autotron: info@autotron.nl. Daarnaast zullen er deelnemers zijn die verblijven op Vakantiepark Vinkeloord, dat deel uitmaakt van Autotron Rosmalen. Tenslotte blijft het mogelijk om voor aanvang van het Kampioenschap ter plekke in te schrijven.

Prijzen
Een deskundige jury, onder leiding van Autotron's mascotte Bumper, zal toezien op een goed verloop van de wedstrijd en om 15.00 uur de prijsuitreiking verrichten. Belangrijk bij de beoordeling is de manier waarop de kinderen het thema 'vervoer' of 'attractie' tot uiting hebben gebracht in hun schilderij. Daarnaast speelt natuurlijk ook kleurgebruik en dergelijke een rol. Voor de winnaars van beide categorieën is een wisseltrofee en een mooie prijs beschikbaar. Zij mogen zich tot het volgende Brabantse Kampioenschap Vingerverven 'Brabants Kinderkampioen' noemen.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van 7 september t/m 6 oktober geldt een weekendopenstelling. In de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) is Autotron weer dagelijks geopend. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang ¤ 8,20 en voor volwassenen ¤ 10,00. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.