Gemeente Deventer

WERKZAAMHEDEN TOEKOMSTIGE N348

Om de doorstroming van het verkeer in en om Deventer te verbeteren gaat de provincie Overijssel de N348, van Deventer richting Raalte, aanleggen. Een belangrijk onderdeel is 'De Knoop', waarbij de N348 kruist met de Holterweg (de As) en de spoorlijnen. De verbrede Holterweg gaat via een tunnel onder het spoor Deventer-Zutphen door. De N348 gaat over de Holterweg heen en met een tunnel onder de spoorlijn Deventer-Enschede door. Het realiseren van 'De Knoop' staat voor 2003 gepland. Om de aanleg van de tunnels mogelijk te maken, is een goede verkeersomleiding nodig. De gemeente ondersteunt de provincie hierbij. De nodige aanpassingen in de Zweedsestraat, de Siemelinksweg en de Westfalenstraat worden nú alvast uitgevoerd.

Deze zomer nog hebben de volgende werkzaamheden plaats:

·
de Zweedsestraat krijgt een dubbelstrooksrotonde die straks een vlotte doorstroom van verkeer mogelijk maakt. Het huidige fietspad langs de zuidzijde van de Zweedsestraat wordt opgebroken. Het fietspad aan de noordkant wordt geschikt gemaakt voor fietsverkeer in twee richtingen

·
de kruising Westfalenstraat-Zweedsestraat wordt tijdelijk verbreed

·
de kruising Siemelinksweg-Zweedsestraat wordt gereconstrueerd en krijgt een grotere capaciteit. Er komt een voorsorteerstrook bij. De spoorwegovergang voor fietsers wordt aangepast met een extra slagboom voor verkeer komend vanaf het bedrijventerrein

·
voor een veilige omleiding tijdens het werk aan de dubbelstrooksrotonde in de Zweedsestraat komen er 'doorsteekjes' van de Zweedsestraat naar de parallelwegen, de Dortmundstraat en de Hannoverstraat. Het verkeer wordt via de doorsteekjes omgeleid. Het treffen van deze voorzieningen brengt mogelijk verkeershinder met zich mee.

Planning

Globaal ziet de planning van de werkzaamheden er als volgt uit.

De werkzaamheden aan de rotonde Zweedsestraat worden uitgevoerd van 5 augustus tot 1 oktober, te beginnen met de doorsteekjes en na de bouwvakvakantie de rotonde.

In diezelfde periode worden ook de werkzaamheden aan de Westfalenstraat/Zweedsestraat uitgevoerd.

Van 9 september tot en met 5 oktober wordt het fietspad tussen de rotonde en de spoorwegovergang geschikt gemaakt voor fietsverkeer in twee richtingen. Tot slot worden in de periode van 1 oktober tot circa half november de aanpassingen aan de Siemelinksweg gerealiseerd.

Informatie

Voor informatie over het project in het algemeen kunt u contact opnemen met de projectleider van de provincie, J. Schipper, telefoon 038-4251362. Voor informatie die direct te maken heeft met de uitvoering van het werk kunt u zich richten tot de opzichter, L. Bisschop, telefoon 06-51338258.