Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.20 uur

Fiets valt op snelweg

WOERDEN Op zondag 4 augustus viel op de Rijksweg A12 een fiets van een auto.

Rond 12.15 uur reed een 30-jarige automobilist uit Wateringen over de Rijksweg A12 in de richting van Gouda. Hij vervoerde op zijn dakimperiaal een fiets. Door nog onbekende oorzaak viel ter hoogte van Woerden de fiets van de auto en kwam op de derde rijstrook terecht. Wonder boven wonder gebeurden er geen ernstige ongelukken, maar reden wel enkele automobilisten over de fiets heen.

Een 32-jarige automobiliste uit Arnhem liep schade aan de voor- en rechterzijde van haar auto op. De beide rechterbanden van de auto van een 35-jarige automobilist uit Wiesbaden (Dld) raakten beschadigd door het overrijden van de fiets.

Val op verjaardag

OUDEWATER Op zondag 4 augustus raakte een man op zijn verjaardag gewond.

Aan het begin van de middag had een 76-jarige man uit Oudewater ter viering van zijn verjaardag een bezoek aan een lokale kroeg gebracht. Rond 13.45 uur ging hij per fiets op huis aan. Op de Zuid Linschoterzandweg raakte hij met zijn fiets in de berm en kwam ten val. Daardoor raakte hij even buiten bewustzijn. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Vernieler aangehouden

WOERDEN In de nacht van zondag 4 op maandag 5 augustus is een man aangehouden voor het vernielen van twee autospiegels.

Rond 01.10 uur liep een 22-jarige man uit Woerden met zijn hond op de Meulmansweg. Hij hoorde een klap en zag dat een man vanuit een zijstraat zijn kant op kwam fietsen. Vervolgens zag hij dat deze man de rechterbuitenspiegel van zijn auto afschopte. De 22-jarige man hield daarop de verdachte staande, maar omdat de verdachte er vandoor probeerde te gaan, zag hij zich gedwongen hem naar de grond te brengen en hem zodoende in bedwang te houden. Met zijn GSM belde de 22-jarige man de politie.

De verdachte, een 32-jarige man uit Woerden, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek zwaar onder de invloed van alcohol te verkeren.

De klap die de getuige had gehoord, bleek te zijn veroorzaakt doordat de verdachte op de Hoge Woerd eveneens de spiegel van een auto had afgeschopt. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.