Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.30 uur

Auto gevonden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zondagavond werden 5 personen aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden.

Op zondagochtend parkeerde een autobezitter uit Schoorl zijn auto aan de Bavoortseweg. Toen hij omstreeks 14.15 uur terugkwam bij zijn auto zag hij dat deze verdwenen was en deed aangifte van diefstal bij de politie. Zondagavond surveilleerde agenten in Bunschonten en zagen op het Kolkplein de eerder gestolen auto staan. Bij de auto stonden vijf mannen in de leeftijd van 15 tot 18 afkomstig uit Amersfoort welke vertelden dat ze de auto gevonden hadden.

Met deze vage verklaring konden de jongens natuurlijk niet hun weg vervolgen en werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autogordelcontrole

BILTHOVEN- Op zondagmiddag werd van 15.00 tot 16.30 uur een autogordelcontrole gehouden op de Soestdijkseweg zuid. In totaal kregen 15 personen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Rijden onder invloed

BAARN- Op maandagochtend werd een 54-jarige man automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Agenten zagen de man omstreeks 01.20 uur rijden op de Rijksweg A1 en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij teveel gedronken en blies op het bureau 1.55 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.