Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 02 augustus 2002

Huissen Ontucht met 8-jarig meisje
De politie in Huissen doet momenteel onderzoek naar de ontucht van een 8-jarig meisje. Hiervan werd onlangs aangifte gedaan door de moeder van het kind. Het meisje werd op zondag 28 juli 2002 tussen 18.30 en 20.00 uur al fietsend op de Hofmeesterij te Huissen benaderd door een jongen van ongeveer 15 jaar oud die eveneens op de fiets was. Met een smoes lukte het de jongen om het slachtoffer mee te laten fietsen richting de velden van de voetbalvereniging RKVV te Huissen. Op één van de velden moest het slachtoffer onder dwang seksuele handelingen bij de jongen verrichten.

De politie beschikt over een summier signalement van de dader. De politie zal binnenkort een passantenonderzoek nabij de voetbalvereniging houden om in contact te komen met mogelijke getuigen. Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Mocht u iets van dit misdrijf hebben gemerkt en/of heeft u de jongen en het meisje die middag zien fietsen, neem dan contact op met de politie in Huissen (tel. 0900-8844).

Westervoort Diefstal auto
In de nacht van woensdag 31 juli op donderdag 1 augustus werd vanaf de Vaalmanstraat in Westervoort een personenauto ontvreemd. Een bewoner ontdekte 's ochtends dat zijn auto niet meer op de oprit stond. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl