Universiteit van Amsterdam




Tentoonstelling Amsterdamsch Studenten Corps
Maandag 15 juli - vrijdag 23 augustus 2002

Van 15 juli tot en met 23 augustus is in het Maagdenhuis de tentoonstelling Wij Amsterdamsche Studiosi te zien. De tentoonstelling ter gelegenheid van 150 jaar Amsterdamsch Studenten Corps (ASC) geeft een beeld van het studentenverenigingsleven aan de hand van documenten, foto's, affiches, overwinningsmedailles en ander materiaal.

Op de tentoonstelling wordt onder meer aandacht besteed aan de voorgeschiedenis van het corps en aan de hechte band tussen de studenten en het Athenaeum Illustre, later de UvA. De foto's zijn geselecteerd door Willem Diepraam en afkomstig uit het Gemeentearchief, het Universiteitsmuseum De Agnietenkapel, het sociëteitsarchief, dispuutsarchieven en particuliere collecties. De betrokkenheid van het corps bij de universiteit en de stad blijkt met name uit de affiches tijdens het interbellum; deze nemen dan ook een aparte plaats in op de tentoonstelling.

De tentoonstelling is georganiseerd door de vereniging van reünisten van het ASC/AVSV en het Universiteitsmuseum De Agnietenkapel.


Locatie
Maagdenhuis, Spui 21, Amsterdam
DeelnameToegang vrij
Openingstijden: maandag t/m vrijdag, 09.00 16.00 uur VerwijzingenWebsite Universiteitsmuseum De Agnietenkapel Website ASC /AVSV
Bron: UvA Persvoorlichting