BedrijfsautoRAI

05-08-2002

Fiat Doblò Koelwagen: leverbaar vanaf 14.991,-

Inmiddels heeft de Doblò zich ruimschoots bewezen als alleskunner. Fiats compacte bestelwagen koppelt een eigentijds en onderscheidend uiterlijk aan een van alle gemakken voorzien en ergonomisch ingedeeld interieur. Bovendien beschikt de Doblò met bijvoorbeeld het CONNECT-systeem over noviteiten die hem aan de top van zijn klasse positioneren.

Voor het realiseren van de Doblò Koelwagen fungeerde de Fiat Doblò Cargo (grijs kenteken) als uitgangspunt met als motorisering de 1,9 liter atmosferische dieselmotor (63 pk/118 Nm bij 2500 tpm) of de ultra zuinige, liefst 100 pk sterke 1.9 JTD common rail turbodieselmotor (200 Nm bij 1500 tpm). Op het dak van de Doblò wordt de Kerstner Cooljet 101 met een aërodynamische ABS afdekkap van 10 cm hoog geplaatst. De isolatie rondom is uitgevoerd in voorgevormde ABS isolatiepanelen met direct aan de achterzijde polyurethaan schuim met gesloten cellen zodat geen vochtopname kan ontstaan. Zodoende blijft de isolatiewaarde gedurende de gehele levensduur gewaarborgd. Dankzij de optimale isolatie is de koelmachine in staat om een temperatuur van 0°C te bereiken én te handhaven, zelfs bij een zomerse buitentemperatuur van +30°C in de schaduw. Tevens is de Cooljet 101 standaard voorzien van een hot-gas ontdooiingsysteem (+60°C). Voor de eenvoudige bediening van de koelunit wordt een kleine display gemonteerd in het hemelgedeelte van het passagierscompartiment.

Belangrijke voordelen van de Cooljet 101 zijn dat de unit geen (extra) negatieve invloed heeft op het brandstofverbruik, de auto gewoon door de wasstraat kan, de reparatie- en onderhoudstijden kort zijn en dus de onkosten tot een minimum beperkt worden. Tenslotte zijn alle delen van de koelunit voor 97% recyclebaar.

Aantrekkelijke prijsstelling en leasetarief
Gebaseerd op de 1.9D kost de Fiat Doblò Koelwagen, die overigens standaard HACCP-gecertificeerd is, 14.991,- (excl. BTW). De Doblò Koelwagen 1.9 JTD is er vanaf 15.921,- (excl. BTW). Bijna vanzelfsprekend resulteert de aantrekkelijke prijsstelling in uiterst competitieve leasetarieven. Uitgaande van een looptijd van 60 maanden en 20.000 km per jaar bedraagt het full operational leasetarief via FIDIS Nederland 399,- per maand voor de Doblò Koelwagen 1.9 D (excl. BTW).

Terberg Specials: de expert
Al meer dan vijf jaar is Terberg Specials B.V. één van de grootste koelwagenleveranciers in Nederland. En dat is uiteraard niet zonder reden: Terberg Specials onderscheidt zich van zijn concurrenten onder andere door de volgende zaken:

* 2 jaar volledige garantie (bij inachtneming van de onderhoudsvoorschriften)

* 24-uurs service, zodat de klant blijft rijden
* onderhoud op locatie (bij klant aan huis) is mogelijk
* HACCP-certificaat op iedere koelwagen

* toepassing van supergladde ABS isolatiepanelen; makkelijk te reinigen, slagvast en geen condensvorming

Technische specificaties
Laadvolume 2,0 m3
Nuttig laadvermogen 743 kg
Nuttige lengte laadruimte 1.490 mm
Nuttige breedte laadruimte 1.180 mm
Nuttige hoogte laadruimte 1.130 mm
Gewicht van isolatiepakket circa 110 kg
Koelvermogen 1.500 Watt
Luchtcapaciteit 800 m3/h
Voedingsspanning 12 Volt
Stroomafname 16 Ampère
Koelmiddel R134a
Inhoud koelmiddel 680 gram